svētdiena, 2007. gada 30. septembris

Pre-Calculus

Tātad, man te tika adresēti jautājumi par skolotājiem, un arī par mācību priekšmetiem, tad nu 6 nedēļu laikā arī uz to atbildēšu.
Sāksim ar priekšmetu, kurš man katru rītu ir pats pirmais - Pre-Calculus. Tā, kā iespējams kādam jau likās, ir matemātika, 2. augstākais līmenis, kādu skolās pasniedz, augstāk ir tikai pats Calculus. Vajadzēja jau laikam iet uz to, bet nez kāpēc neviens desmitklasnieku tur negribēja laist...
Tur mēs arī tiešām mācāmies matemātiku, it kā nedaudz vienkārša, bet gan jau arī kas jauns parādīsies. Interesanta lieta ir kalkulatori - man uz skolas gada sākumu bija jānopērk kalkulators...
Par 50 latiem.
Kalkulators patiešām, patiešām ir ļoti labs, Latvijā noderēs. Pamācība vien bija uz 200 lapām. Neizlasīju, protams.
Par tiem skolotājiem - kāpēc labāki kā Latvijā? A vai tad var arī sliktāki būt? Man Latvijā ir bijuši tikai 2 skolotāji, kurus var nosaukt par patiešām labiem - matemātikas skolotājs un vēstures skolotāja 1. ģimnāzijā.
Šeit skolotāji ir jautrāki, atsaucīgāki, un, nez kāpēc tā liekas, arī labāk iemāca tieši dēļ tā. Ak jā, katram klasē ir savs dators, kuru viņi arī nebaidās pielietot, piemēram, Pre-Calculus mēs mācāmies skatoties uz PowerPoint slaidiem, un par šiem slaidiem tad skolotājs arī visu paskaidro. Mājasdarbus uzdod 2 dienas uz priekšu - ja uzdod pirmdienā, tad trešdien jānodod, kā arī tajā trešdienā skolotājs atbild uz jautājumiem par konkrēto mājasdarbu, tas ir vēl pirms nodošanas, tā kā atzīmēm par mājasdarbiem būtu jābūt ciešamām.
Ja kaut ko nesaproti, tad var arī droši jautāt, jo tas ir tikai normāli, tu uzreiz neesi idiots, vai vēl nezin kas.

Nemāku rakstīt nobeigumus, tā kā tas arī šoreiz viss. Nākamnedēļ par Sophomore English Honors kaut ko pastāstīšu.

4 komentāri:

pinguna teica...

Paldies, Voldemār!
Uzrakstīts labi, viss ir skaidrs!

Unknown teica...

nu jaaaa, tas jau atkal Voldemars...info par nakoso prieksmetu atkal jagaida...diez, vai sada tempa mes tiksim lidz informacijai par skolenu skaitu klase uttt:)

Unknown teica...

matemaatika..matemaatika..shermulji metaas :D

PS3 nopirki?

Ieva, Andris un Voldemārs teica...

PS3 nopirku! Voldemārs