sestdiena, 2007. gada 20. oktobris

American Studies


Šoreiz rakstu sestdienā, jo KĀDS nezkāpēc negribēja pats neko rakstīt un tikai teica, uzraksti, uzraksti. Nu, uzrakstīšu ar'.
Tātad - American Studies principā ir Amerikas vēsture, tikai te ir ietverts daudz lielāks daudzums kvalitatīvas informācijas, un ne tikai tieši saistītas ar vēstures notikumiem, bet stāsta vairāk arī par izciliem cilvēkiem, kompānijām u.tml.
Stundās mēs pamatā runājam par to sadaļu, kas bijusi uzdota, izpildam mazu testu par to, tādēļ skolēni gada beigās arī puslīdz zin kaut ko vairāk, nevis tikai pēdējās nedēļas tēmu, kā tas ir Latvijā..
Vienreiz nedēļā ir arī news review, kas to arī nozīmē - mums ir tās dienas avīzes, izvēlamies tēmu, un tad par to arī īsi pastāstām, kā arī uzrakstam aptuveni 1/2 lapas kopsavilkumu par rakstu, ko jāiesniedz skolotājam. Tātad nedēļā sanāk aptuveni 3 mazie kontroldarbi(par to, kas bijis mājās uzdots) un news review. Tie mājasdarbi, par kuriem tad arī ir kontroldarbi, ir nekas vairāk kā viena sadaļa (aptuveni 4-7 lpp). Parasti stundu sākam ar to, ka uz lapas, kuru būs jānodod, ir jāatbild uz pieciem jautājumiem, kas uzrakstīti grāmatā, pēc tam pārrunājam to sadaļu, un tad rakstam kontroldarbu, kurš sastāv no divām personām, vai terminiem, kas jāpaskaidro, kā arī no astoņiem jautājumiem, uz kuriem ir viena no četrām atbildēm jāizvēlas, protams, tā atbilsotšākā. Pasniedz tā, ka tas viss liekas ļoti vienkārši, bet reizē arī ļoti daudz var iemācīties. Tā ir tāda interesanta pārmaiņa no Latvijas pieredzes, kur viss ir gluži otrādi.
Tas arī šai nedēļai viss, nākamnedēļ - French.

2 komentāri:

Unknown teica...

kur ir ilgi soliitaa galerija? slinjki juus tur esat!!!

tad peec iespaidiem izklausaas, ka tu veelies tur palikt maaciities, arii atlikusos gadus? Taa teikt nobeigt skolu tur?

Unknown teica...

nu nevar, kā vienmēr, nepasmaidīt, izlasot tavus komentārus, Voldemār:) paldies tev par to!

patiešām izskatās, ka ir tā, kā tu saki, ka mācāmās vielas ir daudz, bet, ja tev šķiet, ka māca viegli, tad super!

varēja mūsu izglītības ministrija aizbraukt pieredzes apmaiņā...