ceturtdiena, 2008. gada 7. februāris

Otrās dienas šopings

Attēlā redzams kā ceturdienas rītā ciemiņi pēc brokastīm, izmantojot Skype sakarus datorā, mazliet (nepilnas divas stundas) papļāpā ar mājiniekiem Latvijā. Precizējuši iepirkuma plānus, ar jauniem spēkiem ciemiņi devās uzbrukumā Centrālijas lielveikaliem. Centrālija ir neliela apdzīvota vieta stundas brauciena attālumā, kur tūristiem piedāvā izklaidi - shoping. Preču tirdzniecības vietas ir izvietotas abās pusēs starpštatu piektajam ceļam, kā to var redzēt shēmā, kas nofotografēta Centrālijas auto stāvvietā.
Augstāk ievietotajā attēlā redzams uzbrukuma sākums pirmajam Centrālijas veikalam. Aizsteidzoties notikumiem priekšā, informēšu, ka Centrālijas iepirkumu centros bija liela izvēle un kvalitatīvas preces. Pirkšanas process bija vēl saspringtāks kā pirmajā dienā. Nākošā attēlā es pielaikoju cepuri kovboju veikalā. Plauktos redzami kvalitatīvi kovboju ādas zābaki.
Pirkšanas process turpinājās visu dienu, bez pusdienas pārtraukuma. Ar tumsas iestāšanos veikalu ķemmētāji sāka pagurt. Šoreiz ievietošu aprakstā vēl neizpakotās mantas. Aprakstu nevaru turpināt, jo uz datora šovakar ir liela konkurence, laidīšu citus paveikt steidzamākus darbus.
Šodien iepirkšānās kāre ir mazliet noplakusi un rītdiena varētu būt mierīgāka.

Sen gaidītie ciemiņi

Otrdien vēlu vakarā vai pareizāk būtu rakstīt naktī no otrdienas uz trešdienu pie mums no Latvijas dažas nedēļas paciemoties ieradās Ievas māte Vija (attēlā pa labi), kā arī Ievas māsas Zane (attēla kreisajā pusē) un Liena (priekšā, blakus Zanei). Vakarā neko daudz parunāties neiznāca, lidojums no Latvijas ar vairākkārtēju pārsēšanos bija diezgan ilgstošs un nogurdinošs, ātri vien bija jādodas gulēt.

Trešdienas rītā laiks nekāds patīkamais nebija, nolēmām dienu veltīt iepirkumiem. Latvijā palikušo mājinieku un paziņu pasūtīto mantu saraksts bija pietiekoši iespaidīgs, īpaši daudz bija minēts apģērbs un apavi. Mantu iepirkšanu apgrūtināja tas, ka Amerikā ir citāda apģērbu un apavu izmēru sistēma kā Eiropā. Praktiski visu dienu pavadījām dažādos viekalos, iegādājoties gan sporta preces, gan ikdienas apģērbu, gan arī dažādus foto un datortehnikas piederumus.
Visu plānoto vai pasūtīto preču klāstu iegādāties neizdevās, bet kaut kādi panākumi šajā pasākumā bija. Aprakstā neuzskaitīšu ko un cik daudz katrs iegādājās, bet ielikšu vienu attēlu, kurā redzami veikalu "ķemmētāju" iegādātie apavi. Ciemošanās laikam vajadzētu pietikt.
Šo aprakstu rakstu trešdien vēlu vakarā, var teikt, ka ceturdienas naktī. Tāpēc neko daudz vairāk nerakstīšu. Rītdien ir plānots apmeklēt tālākus tirdzniecības centrus lai iegādātos vairākas konkrētas un specifiskas lietas. Ceturdienas vakarā (pēc mūsu laika) gaidiet nākošo rakstiņu.

otrdiena, 2008. gada 5. februāris

Amerikas auto bildes

Dažiem lasītājiem jau ir apnikuši mūsu ceļojumu apraksti, tāpēc pamainīšu tēmu un ielikšu bilžu galeriju par pagājušās sestdienas Amerikas auto muzeja apmeklējumu. Muzejs atrodas netālu no mūsu dzīvesvietas dažu minūšu brauciena attālumā, bet tā darba laiks mums ir diezgan neizdevīgs. Pēdējos apmeklētājus ielaiž muzejā trijos pēcpusdienā un svētdienās muzejs ir slēgts. Beidzot vienā sestienas rītā mums nekas cits nebija ieplānots un varējām apskatīt gandrīz blakus esošo auto muzeju.

Muzejā atrodas vairāk nekā trīs tūkstoši eksponātu. Skatītāju apskatei izvietoti nepilni četri simti. Automašīnas telpās izvietotas ļoti blīvi, apskatīt tās no visām pusēm bija diezgan grūti. Automašīnu ciešais izvietojums un ne pārāk atbilstošs apgaismojums apgrūtināja arī fotografēšanu. 2009.gadā ir plānots atvērt jaunu muzeja ēku Takomā, bet es neesmu pārliecināts vai jaunajās telpās būs pietiekami vietas, vienīgi ja tiks veikta stingra auto atlase.

Muzeja eksponātus drīkst skatīties tikai ekskursiju vadītāja pavadībā. Ieplānotais ekskursijas ilgums ir viena stunda, bet mūs pavadošais gids atļāvās eksursijai veltīt vairāk laika. Auto eksponāti bija tik interesanti un gida stāstījums tik aizraujošs, ka mūsu ekskursija ilga trīs stundas.

Bildes gan nav tās labākās, bet kaut ko redzēt var. Saite uz mājas lapā poga.lv ievietoto bilžu galeriju Amerikas auto:

http://www.poga.lv/photos/parklande/sets/set:22949/


Raksta beigās ievietošu divas bildes ar Flinstonu auto, kurš arī atrodas muzejā un ir braukšanas kārtībā.

pirmdiena, 2008. gada 4. februāris

Bildes no Orlando

Par Havaju salu ekskursijām īsumā esam aprakstījuši. Voldemārs ļoti īsi uzrakstīja arī par auto muzeja sestdienas apmeklējumu. Visos šajos pasākumus centos diezgan daudz fotografēt. Pamazām kārtoju bildes pa tēmām un cenšos tās publicēt apskatei. Šodien ievietoju kārtējo galeriju par ekskursiju Orlando Disneja parkā Animal Kingdom. (atgādināšu, ka Orlando mēs apmeklējām janvāra sākumā). Galerija ir ievietota mājaslapā poga.lv. Tālāk tekstā saite un adrese uz publicēto galeriju Disney's Animal Kingdom

http://www.poga.lv/photos/parklande/sets/set:22925/

svētdiena, 2008. gada 3. februāris

Sestdiena. Parastā.

Sestdien beidzot izlēmām, ka vajadzētu arī kaut ko padarīt, ne tikai sēdēt mājās visas brīvdienas. Tad nu saņēmāmies un devāmies uz LeMay auto muzeju, kas ir viena no lielākajām apskatei pieejošajām privātajām auto kolekcijām. Kopā šis LeMeijs ir nopircis aptuveni 2500 auto, bet muzejā bija apskatāmi "tikai" ap 350.

Kā bildē redzams, auto bija daudz, un tie bija salikti diezgan cieši viens pie otra. Muzejā bija redzams viss, sākot no deviņsimto gadu sākuma auto, līdz pat dažiem septiņdesmito gadu auto, pat Flinstonmobīlis bija (tas no filmas). Par divām mani visvairāk interesējošajām automašīnām pastāstīšu nedaudz, nedaudz vairāk.

Šajos divos attēlos redzama 63. gada Chevrolet Corvette Sting Ray, kas ir, manuprāt, vizuāli vislabāk izdevusies Corvette, kas jebkad ražota. Diemžēl, cilvēki sešdesmitajos tā nedomāja, un šis auto tika ražots tikai vienu gadu, tā kā to var uzskatīt par retumu. Tas gan nav nekas, salīdzinājumā ar šo auto:
Attēlā redzams 1948. gada Tucker. Šis ir numur septiņi, no 51(!) jebkad ražotā Tucker. Šis auto izcēlās ar to, ka tas bija vairākas desmitgades priekšā saviem konkurentiem vairākās jomās - vidējais priekšējais lukturis griezās kopā ar stūri, tādējādi labāk apgaismojot ceļu jums priekšā. Ja nemaldos, šim auto bija pat kāda vienkārša ABS sistēma. Zināšanai - plašāk ABS sāka izmantot astoņdesmitajos gados.
Es, protams, varētu te vēl izplūst detaļās par šo un vēl citiem auto, bet tad jūs noteikti no garlaicības nokristu no krēsla un sevi savainotu. Es nevēlos maksāt par jūsu ārstēšanu.
Andris kaut kad ieliks galeriju ar bildēm no šī muzeja, un bilžu patiešām ir daudz.
Tas nu arī šoreiz viss, rītdien, un varbūt arī otrdien (pēc mūsu laika) emuāru rakstīsim mēs, bet pēc tam ļausim Lienai, Zanei un Vijai izpausties divu nedēļu garumā.
Jokoju, protams. Tikai kādus trīs emuārus katrai būs jāuzraksta.
Tad nu varat tagad ar mierīgu sirdi gaidīt galeriju - Flinstonu auto tajā būs redzams, neuztraucieties!