svētdiena, 2007. gada 9. decembris

Tacoma

Vakar bija saulains laiks, bet mēs nekādus pasākumus nebijām ieplānojuši. Tādu jauku dienu pavadīt mājās nebija vēlēšanās, tāpēc ātri vienojāmies apskatīt kādu no pilsētām. Bet kuru? Izvēle krita uz Takomas pilsētas centra apskati (dzīvojam Takomas nomalē, bet centru bijām apskatījuši tikai caurbraucot). Izpētījām visus mājās esošos materiālus par Takomas centru un nolēmām kā pirmo apskatīt stikla muzeju.
Takomā pie dzelzsceļa stacijas ir uzbūvēta milzīga auto stāvieta, kurā var novietot auto bez maksas un tālāt uz centru doties ar tramvaju. Braukšana tramvajā arī ir bez maksas. Tādā veidā pilsētas centrs tiek atslogots no automašīnām.
Stikla muzeja galvenā ēka ir būvēta kā milzīgs konuss. Konusveidīgajā telpā atrodas stikla izstrādājumu izgatavošanas darbnīcas ar vairākām karsēšanas krāsnīm (ar telpas īpatnējo arhitektūru veiksmīgi atrisināta ventilācija). Skatītājiem tika parādīta milzīgas stikla vāzes izgatavošana. Ar vāzes izgatavošanu nodarbojas pieci speciālisti (varbūt viņus jāsauc par māksliniekiem) un šis process viņiem aizņēma krietnu laiku. Diemžēl muzejā fotografēt bija aizliegts, tāpēc telpas iekšpusi un aizraujošo stikla izgatavošanas proceu bildēs nevar parādīt. Muzejā pavadījām lielāko daļu no pilsētas apskatei paredzētā laika. Tālāk daās fotogrāfijas no muzeja ārpuses.
Takomā apmeklējām informācijas centru, kur ieguvām daudz informācijas par dažādiem apskates objektiem. Visus iegūtos materiālus rūpīgi izpētīsim, plānojot nākošās ekskursijas.
Dotajā brīdī man laiks rakstīšanai ir ierobežots. Talāk ievietošu dažās Takomas centra bildes bez komentāriem. Varu tikai piebilst, ka arī no takomas ir ļoti labi redzams vulkāns Rainīrs.

3 komentāri:

Unknown teica...

superīgas bildes no tā stiklu muzeja, man ļoti patika:) vienīgi, jūs tur izskataties tādi nosaluši, vai tas viss kādā ledusskapī notika?

Unknown teica...

laikam +15C beidzies kredīts :D

pinguna teica...

Jā, stiklos arī man būtu paticis!