otrdiena, 2007. gada 11. decembris

Amerikas gaišums

Varbūt tieši tagad, kad tā gribas gaišumu un skandālīgā un baumpilnā netīrība Latvijas masu mēdīkļos ir apnikusi, paskatīsimies kopā, kā cilvēki Amerikā prot priecāties un citus iepriecināt.

Jā, te viss ir pa īstam un lielos daudzumos: ja skarbi, tad skarbi, ja dārgi, tad "par visu naudu", bet ļoti bieži mūs pārsteidz arī cilvēku labsirdība un absolūtā nesavtība. Nez vai vēl kur citur tā tādās devās ir sastopama kā šeit.

Jau esam rakstījuši, ka pie mums Takomā ar sniegu ir vēl švakāk nekā Latvijā, bet svētku rotājumi un apgaismojumi palīdz. Tagad ar smaidu saku: jā, līdz šim mēs kā bērni priecājāmies par to mazumiņu, ko apkārtnē redzējām, bet patreiz man joprojām ir mute vaļā no brīnumiem, ko internetā redzēju un saites arī priekš jums pielikšu: kā cilvēki savas mājas rotā sev un citiem par prieku. Viņi tērē savu laiku un naudu, lai sev, kaimiņiem un visiem citiem sagādātu lieliskus brīžus. Lūk, pirmais jaukumiņš - lai to pilnvērtīgi skatītos, vajag labu internetu un skaņu arī.

Ja patika, tad man arī prieks. Īsais stāsts: šo brīnumu ir izveidojis kāds Jūtas štata iedzīvotājs. Kaut kas ir bijis jau pērn, bet vislielākais krāšņums ir šogad. Pats zāģējis un veidojis, izgaismojis, programmējis un mūziku klāt licis. Pie tam: arī atbraukušie klausītāji mūziku dzird savās auto audiosistēmās, ja vien tās uz noteikta viļņa noregulē. Šeit varat dažus skaistus un brīnuma tapšanas fotomirkļus paskatīties (protams, vislabākā ir pēdējā bilde).

Un kas viņam par to tiek? Prieks par to, ka citiem prieks! Diezgan tipiski, ka šeit tiek vākti arī ziedojumi. Bet ne priekš elektrības rēķinu apmaksas - tāda veida "viltības" ar saziedotā izlietošanu pat prātā neienāk. Visa ziedojumu nauda tiek nodota palīdzības organizācijām. Pērn vienā līdzīgā vietā esot ap 25 tūkstošiem dolāru saziedots. Ne par velti rakstīju, ka šeit ir ne mazums cilvēku, kuru nesavtība ir patiesi apbrīnojama. Protams, ne visi ASV iedzīvotāji ir tādi, tālab šos superpiemērus arī ziņās rāda. Noklikšķinot saiti no šejienes atveramās lapas pašā apakšā (Fox News) var noskatīties fragmentiņu no šīgada ziņu izlaiduma.

Bet nav ko jūs mocīt, ja patika un laiks ir, tepat tālāk ir pa vienam vien noskatāmi visi šī jaukā cilvēka sastrādātie brīnumi - gan no šīs, gan pagājušās ziemas: klikšķiniet tik pa vienam un skatieties. Ja vēl ir laiks, varat no šīs vietas izlodāt visu mājas lapu - ir interesanti. Jauki arī, ka saiti ar realitāti nezaudēt palīdz webkamera, kurā var redzēt, kā tad tieši pašlaik tur izskatās. Paskatīsimies?

Dievīgi. Kaut arī mājas lapā var dabūt norādes kā turp nokļūt. Mēs gan laikam nebrauksim: ceļā jāpavada 13 stundas... Drīzāk vēl kādas stundas pavadīšu baudot arī citu jaukos sastrādājumus. Arī jūs tajos varat ielūkoties no šejienes - pa vienam vien verot vaļā zem "Another animated displays" paslēptās mājas lapas. Sevišķi burvīga man šķita pēdējā - Ontario provincē Kanādā izveidotā. Bet uz turieni arī nebrauksim - vēl tālāk nekā Jūta.

Interesanti, ka vairākās lapās ir arī visai praktiski norādījumi līdzīgu lietu būvēšanai un atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem. Laikam, lai arī citus uz brīnumu radīšanu iedrošinātu.

Lai jums arī jauks (Ziemassvētku) noskaņojums! Un ja vēl nav, tad noskatieties tos jaukumus vēlreiz.

2 komentāri:

Unknown teica...

par to ātro internetu tev bija taisnība...manējais nevelk...

Unknown teica...

smuki :)