svētdiena, 2007. gada 4. novembris

Cape Meares

Raksta Andris. Pirmajā attēlā ir redzams zemesrags, kura nosaukums ir minēts virsrakstā. Pēc attēla un virsraksta lasītāji var nojaust, ka turpināsies apraksts par Klusā okeāna apmeklējumu Oregonas štatā. Pirmspusdienu pavadījām nesteidzīgā pastaigā pa okeāna krastu. Pastaigu šajā jaukajā dienā nobeidzām apdzīvotā vietā ar nosaukumu Oceanside. Tālāko mūsu ceļu aizšķersoja attēlā redzamā klints.
Kad pienācām tuvāk, klintī pamanījām nelielu betonētu ieeju, kas izskatījās pēc ieejas pagrabā. Gribēdams mazliet pajokot, Mārim uzdevu jautājumu: vai mēs tur iesim iekšā? Man par lielu pārsteigumu, Māris atbildēja apstiprinoši un pats tuvojās betonētajai ieejai.
Labi ieskatoties attēlā, betona sienā var pamanīt vairākus izveidotus apaļus caurumus. Kādam nolūkam tie paredzēti, nevarēja atšifrēt. Voldemārs tos izmantoja lai nofotografētu okeānu. Kā viņam tas izdevās, var redzēt nākošajos attēlos.

Eja, ko es sākumā saskatīju kā ieeju pagrabā, izrādījās neliels neapgaismots tunelis, kas ved caur klinti. Nākošajos divos attēlos var redzēt tuneļa izeju otrā pusē.

Otrā pusē klintij piekraste vairs nebij tik ērta pastaigai. Josla starp ūdeni un klinšu sienām bija pašaura un okeānā bija sācies paisums. Gājienu pretējā virzienā veicām pa ceļu. Par turpmāko gājienu un par pusdienošanu jau rakstīja Ieva vienā no iepriekkšējiem aprakstiem. Pēc pusdienošnas Rozeannas kafejnīcā, Māris bija ieplānojis mūs vest uz uz virsrakstā minēto zemesragu, kur ir izveidots dabas parks.
Dabas parkā apskatījām vienu no Oregonas resnajām eglēm. šoreiz koks bija iežogots un fotografēties varēja tikai pie žoga.

Vēl viens skaists apskates objekts šajā parkā ir bāka, kura ir darba kārtībā, bet netiek darbināta, jo mūsdienās kuģu navigācija ir tā pilnveidota, ka bākas ir zaudējušas kādreizējo svarīgumu un praktiski netiek izmantotas.

Uz zemesraga bija izveidotas vairākas okeāna fotografēšanas vietas, kur uz leju pavērās diezgan iespaidīgs skats.



Ar dabas parka apskati mēs ekskursiju pa Klusā okeāna krastu beidzām. Sāka mazliet krēslot un mēs devāmies ceļā uz Māra mājām. Mums vēl priekšā bija vairāku stundu brauciens uz Parklandi.

2 komentāri:

Unknown teica...

vai pēdējā bildīte atkal "mākslīga" vai beidzot to redzējāt paši?
bet vispār - iespaidīgi un ļoti...skaisti!!!

Unknown teica...

tie caurumi noteikti bija lai var šaut!!!