trešdiena, 2007. gada 7. novembris

Atkal pārtēriņš!!! jeb oktobra finanšu kopsavilkums

Tā kā ir novembra sākums, pieķēros un atkal "savilku galus" mūsu naudas lietām. Diemžēl par ļoti patīkamu šis process neizvērtās, jo skaitļi bezkaislīgi rāda, ka arī šomēnes stipendijā iekļāvušies neesam. Lūk, arī salīdzinošs pārskats tabuliņas veidā:
Zilā kolonna rāda visus augusta-beigu septembra izdevumus, bet salīdzināšanai vērtīgāka ir melnā - koriģētā aug-sep tabula, no kuras izņemti ļoti specifiskie vienreizējie sākuma izdevumi. Tad tie ir labāk salīdzināmi ar oktobri. Un tātad: kā dzīvot novembrī? - tāds ir jautājums. Skatos izdevumos un domāju:
- apģērba un apavu izdevumi patlaban iet uz leju. Tas labi un tā vajadzētu arī turpināt. Iespējams, ka gatavojoties prombraukšanai šis skaitlis atkal augs - kad gribēsim uz Latviju ņemamās lietas iepirkt.
- ārpus mājas ēduši esam mazliet mazāk. Tas labi, bet aptuveni tāds pats šis skaitlis varētu arī turēties.
- izklaides izdevumus "debesīs" uzdzina mūsu jaukais Soldukas karstajos baseinos pavadītais laiks. Ja kaut kur brauksim ar maksājamu nakšņošanu, tad šādi izdevumi neizbēgami.
- degvielas izdevumi lieli. Un tas saprotams, jo bijām divās lielajās ekspedīcijās - uz Olimpijas pussalu un Portlandi. Būtībā gan gandrīz esam iekļāvušies plānotajos 400 dolāros.
- kadiljaks gan mums oktobrī ir ļāvis atvilkt elpu - tikai 20 dolāri "viņa vajadzībām" iztērēti. Bet jau patlaban novembra summa ir uz pusi lielāka. Tā laikam laimīga sagadīšanās bijusi: septembrī viņam visu ko sagādājām, oktobrim pietika, bet novembrī atkal nācās dažādo šķidrumu krājumus atjaunot, kadiljaku servisā atrādīt... Neko darīt. Viņa vajadzības mēs apmierinām bez kurnēšanas.
- saskaitot čekus pārtikai, smaidu līdz ausīm - abu mēnešu summas precīzi vienādas! Tā vajag mācēt. Redzēs kā būs novembrī. Bet kopumā esam apmierināti. Būtībā tieši "apēsts" ir pat mazāk, jo arī nelieli krājumi izveidoti: nu ir taču lietas, kam virtuvē ir jābūt, kaut ne katru dienu lieto.
- tā kā esam nopietni pievērsušies veselības lietām, izdevumi par Noni produktiem ir lieli, bet tos uzskatu par svarīgiem (ak, novembrī būs vēl vairāk, bet tad arī atsevišķi uzrakstīšu). Sevišķi jau Voldemāram - viņš ir salīdzinoši labi ticis galā ar milzīgajām slodzēm. Sākumā bija arī nelielas traumas, bet ar Noni produktiem esam tās veiksmīgi sadziedējuši.
- saimniecības izdevumi normas robežās. Absolūti lielākās summas aiziet neizbēgamajos maksājumos: īre, elektrība, TV un internets. Pārējais jau oktobrī ir tikai sīkumi - ap 85 dolāriem. Tā arī varētu palikt jeb šis skaitlis pat vēl samazināties. Jauka cerība, jo neizbēgamo maksājumu summa nākammēnes būs vismaz par 200 dolāriem lielāka: būs pilna īres maksa (715) un arī elektrību noteikti tērēsim vairāk - tā ir mūsu apkure, TV un internets novembrī un decembrī paliks kā ir - ap 50 dolāriem, pēc tam būs mazliet vairāk.
- kas ir tie 184 dolāri oktobra vienreizējiem izdevumiem? Šajā kategorijā es lieku tās lietas, kas ir vajadzīgas un, iespējams, tiks vestas arī uz Latviju. Pīemēram, Polar pulsametrs, jauks galda piederumu komplekts, daži datorpiederumi...

Jā, izdevumiem jau attaisnojumu vienmēr var atrast, bet summa no tā mazāka nepaliek. Kā galus savilksim? Protams, ķersimies pie krājumiem un gaidīsim jauno stipendijas porciju. Ja mums būtu tikai stipendija, tad no kāda 10.novembra mums nāktos ēšanu atmest, jo maksājumu nemaksāšana varētu nežēlīgi skarbi beigties.

Tagad ļoti labi saprotu savu kolēģi, kura stāstīja par savas ģimenes dzīvi Amerikā, kad vīru šurp darbā atsūtīja. Viņa teica, ka sākumā, vīra algas skaitli ieraugot, domājuši, ka nebūs kur naudu likt. Bet atgriežoties bijuši tikai parādi...

Ceru, ka tik traki nebūs, stipendijas un savu iekrājumu robežās noturēsimies, bet naudu iztērēt šeit ir vismaz tikpat viegli kā Latvijā, tas nu gan ir skaidrs. :)

2 komentāri:

pinguna teica...

Visfeinākā ir nezināmo čeku sadaļa!

Unknown teica...

Es jau jums $ aizskaitīju, tas jums izklaidēm :D