sestdiena, 2007. gada 6. oktobris

Rudens...

Raksta Andris. Pie mums ir iestājies rudens. Laika ziņās katru dienu ziņo, ka būs vai nu rain (slapjš laiks vai neliels liets) vai showers (kārtīgs gāziens vai pamatīga duša). Dažreiz sinoptiķi piesola thunderstorm (pērkona negaisu), bet prognozēšana viņiem veicas tikpat "spoži" kā Latvijā.

Mēs uz laika ziņām diez ko nepaļaujamies. Starp slapju laiku un lietu mēdz iestāties tīri jauks un saulains laiks. To mēs cenšamies izmantot lai paskraidītu pa mežu, kā arī izveidotu jaunus skriešanas maršrutus.

Pētot karti, mēs atklājām, ka netālu no mūsu mājām blakus Bresemana mežam atrodas Spanavejas golfa laukums un Spanavejas ezers. Vēlreiz publiskošu karti ar norādēm.

Tumši sarkanā bulta norāda uz mūsu māju, kas attēlota kā tumši sarkans taisnstūris. Zilā bulta rāda stadionu (zils kvadrāts) un sarkanā mežu pa kuru mēs ikdienā skrienam (sarkans ovāls). Ar sarkanu līniju ir iezīmēts mūsu pārvietošanās ceļš no mājām līdz mežam (mežā distance nav uzzīmēta). Dzeltenā bulta rāda virzienu uz Spanavejas ezeru un Spanavejas parku. Spanavejas ezeru un golfa laukumu (zaļā bulta) var redzēt nākošā attēlā.

Spanavejas parks atrodas starp ezeru un golfa laukumu (dzeltens ovāls). Jauno maršrutu atklājām trešdien un kopš trešdienas skriešanai izmantojam arī Spanavejas parku. Parkā ir daudz asfaltētu celiņu, bet drīkst skriet arī pa zālāju vai zālājā iemītām taciņām. Parku no vienas puses norobežo ezers, bet no otras golfa laukums. Golfa laukums ir iežogots un žogs uzstādīts tieši blakus Bresemana ceļam (bulvārim). Parkam ir atvēlēta josla starp ezeru un ceļu. Ezers ir ļoti skaists, bet tā kā pēdējā laikā gandrīz katru dienu līst, tas atstāj iespaidu uz ūdens līmeni ezerā (to var redzēt dažās fotogrāfijās). Lai jums nebūtu vairāk jāmokās ar lasīšanu, ievietoju dažas Spanavejas parkā uzņemtas bildes.








3 komentāri:

valdis teica...

Ieva ir ļoti apķērīga.Kā ierauga nopietnu koku, tā ķer apkārt.
Daba jau iespaidīga.Latvijā tādu koku nav.Novēlu Jums izaugt tikpat lieliem.

Unknown teica...

Laika ziņas labi pareģo portāls www.windguru.com - jāatrod vajadzīgā tuvākā vieta un viss notiek - gandrīz precīzi! Jauku rudeni ASV!

Unknown teica...

varbuut tomeer ir iespeejams atteelot to mezha distanci? :D