svētdiena, 2007. gada 7. oktobris

Sophomore English Honors

Tad nu atkal tas laiks ir pienācis, un es rakstu, šoreiz par otro priekšmetu skolā - Sophomore English Honors. Latviski varētu tulkot kā angļu valodu/literatūru. Stundās daudz runājam, katrā gada ceturksnī jāizlasa viena grāmata, kas ir vismaz 200 lapas bieza (grāmata pēc paša izvēles, ar noteikumu, ka par to nav uzņemta filma), kā arī viena skolotājas izvēlēta grāmata ceturksnī vai pusgadā, nezinu precīzi, bet laikam jau ceturksnī. Pirmā grāmata, kas mums bija jālasa bija "To Kill A Mockingbird". Grāmata visnotaļ interesanta, ja, protams, neņem vērā faktu, ka tā tomēr ir grāmata...
Katru dienu stundās mums ir jāraksta "žurnāls" - aptuveni puslappuse klades(un kladēm lapas ir gandrīz A4 formāta) par tēmu, kas tiek dota, tātad principā viens neliels domraksts dienā. Tad mēs vēl runājam par kādām noteiktām tēmām, un tas arī principā ir viss.
Kāds te jautāja par klases izmēru, vispār ir samērā vienkārši - ir trīs klases - desmitā, vienpadsmitā, un divpadsmitā, katrā ir aptuveni 600 cilvēku. Nav tādas 10.a vai 10.b klases, jo katram taču citi priekšmeti izvēlēti..
Tas arī šonedēļ viss, nākamnedēļ par Weight Training pastāstīšu.

5 komentāri:

pinguna teica...

Turies Voldemār!
Bet par to sklonieku skaitu gan iepletu acis!
Un kā tad ar stundām, katrs iet uz ko grib?

Unknown teica...

iisi un kodoliigi - tas ir Voldemaars :D

Ieva, Andris un Voldemārs teica...

Ieva raksta, jo no Voldiņa jau tiešām kaut ko garāku izspiest grūti. :)
Tā patiešām ir, ka "klašu" Latvijas izpratnē nav, jo skolu programmas vidusskolā ir daudz elastīgākas un mācību saturs ir atkarīgs no tā, ko cilvēciņš taisās pēc mācībām darīt. Mums arī ir papīrs, kurā ir rakstīts, ka nākotne ir Voldemāra paša atbildība un atbilstīgi tai viņš var no piedāvātajiem mācību priekšmetiem šim gadam 6 izvēlēties. Arī klases audzinātāja nav. Katram (pēc alfabēta) ir atbildīgais no skolas (neatceros, jocīgi tas amats saucās), kurš šad un tad tiekas ar saviem aizbilstamajiem un visādas iespēju un nākotnes lietas pārrunā. Ja netaisās studēt, tad te tiešām var vidusskolā visādus brīnumus vien mācīties - sākot ar visādiem sportiem, mākslām un mūzikām, līdz weblapu veidošanai un digitālajai fotogrāfijai - visu nemaz nevar aprakstīt, milzīgs tas izvēles saraksts bija. Mēs izvēlējāmies Voldemāram samērā smagu programmu (gandrīz maksimāli grūtāko) - kas derētu, ja grib pēc tam ASV labā augstskolā stāties. Bet viņš vienalga jūtas labāk un ar mājas darbiem mazāk noslogots nekā Latvijā. :)

Unknown teica...

nu jā, kad izlasīju Voldemāra tekstiņu par to, ka atsevišķu klašu kā pie mums nav, tad sāku atcerēties, ka filmās ir redzēts tas, kas tur viss mainās un nav tādas vienas klases. un, tālab jautājums - kā ar tā saucamajiem klases vakariem, vai kaut kas tāds vispār notiek? nu jā, un vēl, vai Voldža ir ar kādu sadraudzējies?

Unknown teica...

Tieši kā klases vakaru nav, bet ir kaut kādi skolas pasākumi.