ceturtdiena, 2007. gada 13. septembris

Urrā - esam tīklā!

Mums tagad mājās ir internets un TV pieslēgts. Emuāra lasītājiem tas var nozīmēt cerību biežāk kādu rakstu no Voldemāra un arī Andra izspiest - nevajadzēs visiem pie PLU datora drūzmēties. Vēl gan tikai pati ņemos. Protams, atkal taupījām naudu un paņēmām internetam self-installation, nu tad arī drusku interesanti bija, kamēr pieslēdzos, bet, kā redzat - dzīvs ir.

Televīzija arī ne pa jokam - būs kādas 150 programmas + radio un skanoša mūzika (bez bildes, bet man patīk) - mūzika skan virtuvē ņemoties, rādžiņu varēsim aizstiept uz guļamistabu. TV kaut kāda speciālā pults un līdzi arī "programmiņa" ar kanālu uzskaitījumu - vīrieši varēs kādu nedēļu ņemties, kamēr apgūs. Voldemāram ar to vēl bija par maz - pats pasūtīja (un arī pats maksās 5,99 mēnesī) speciālu sporta un izklaides programmu, kur NBA spēles rādīs, koledžu sportu un sazin ko vēl.

Protams, atkal interesanti gāja, kamēr optimālo piedāvājumu izvēlējāmies. Ar kompāniju problēmu nebija - šīs mājas apkalpojot kompānija Comcast. Bet tai arī, protams, piedāvājumi dažādi. Standarts bija - 102 dolāri mēnesī par komplektu: TV, internets un telefons (iekšzemes sarunas bez limita un par brīvu, par ārzemju sarunām jāmaksā). Bet mums tas likās diezgan dārgi. Sevišķi tāpēc, ka mobilie ir visiem un ko mums daudz dod tās brīvsarunas - ar ko tad te Amerikā tik dikti runāsim? Un kādam no savējiem zvanot vienalga priekšmaksas mobilajam minūtes ņem nost - tātad ar savējiem nepļāpāsim.

Skaitījām un rēķinājām (jauks un apķērīgs Comcast servisa darbinieks arī trāpījās), kamēr izšķīrāmies par TV un internetu bez telefona. Mums tas maksās 45 dolārus mēnesī līdz gada beigām (kaut kāda akcija esot) un apmēram dubulti 2008.gada mums vajadzīgajos mēnešos. Pārsimt dolāru ietaupījums sanāk. Vienreizēja maksa par atvešanu un TV pieslēgšanu un interneta uzstādīšanas komplektu - 50 dolāri. Uzstādītājpuisis arī bija jauks - papļāpājām mazliet, izrādās, viņam sieva ir no Rumānijas, nupat bijuši tur pie sievas vecākiem ciemos.

Es kaifoju par tastatūru - papildus nopirkām Microsoft ergonomisko - ar plaukstu balstu, atdalītiem burtiem katrai rokai un ļoti klusu - lieliski strādāt. Vēl viņai nez cik programmējamie taustiņi, būs pamazām jāiemācās. Tastatūra ir ar vadu, bet peli gan nopirkām bezvada - lai vēl ērtāk. Tā nu tagad sēžu un rakstu - dators uz galdiņa, tastatūra klēpī, pele blakus uz dīvāna - ērti.

Pamazām mācos ar Windows Vista strādāt (mums jau pērkot bija virsū Home Premium) - izskatās, ka man patiks.

Droši vien vakarpusē Voldemārs skaipu arī uztaisīs, tad dosim ziņu atsevišķi un varēsim arī parunāties.

2 komentāri:

valdis teica...

Pie mums te, Latvijā,skaips bija mazliet apslimis. Bija noķēris vīrusiņu.Tagad jau sāk atlabt.

pinguna teica...

Forši, kad nu esat apriikojusies ar visaadaam extraam, tad tik cakli jo cakli rakstiet mums!