otrdiena, 2007. gada 11. septembris

Maziņais stāstiņš

Patlaban dzīvoklī sākam jau justies kā mājās, bet ik pa brīdim visāda jautrība sanāk. Piemēram - vakar sapirkām konservēto tomātu bundžas, bet šorīt konstatējām, ka vaļā dabūt gan nevaram - nav taču attaisāmā (nazi bojāt es Andrim neļāvu)! Būs jāpērk. Un tā ik uz soļa. Un fēnu arī vajag, un...

Voldemārs tikko pazvanīja, ka varam braukt viņam pakaļ - pirmā skolas diena galā, bet mēģināšu atkal viņu piespiest, lai pats kaut ko uzraksta.

Varbūt šodien mājupceļā nopirksim fotoaparātu, bet varbūt rīt... Vēl netiekam skaidrībā par televizoru. Prom braucot tas būs "jāsviež laukā", jo Eiropā neder, tāpēc dārgu pirkt negribam, bet lētu nevaram atrast. Lētākais puslīdz ciešamais izmērs veikalā ir mazliet zem 200 dolāriem.

Tā kā šodien Voldemārs pirmo dienu pa īstam bija projām, abi ar Andri sāksim palēnām domāt ar ko savas "darba dienas" aizpildīt. Es dažus vakarus sev esmu aizpildījusi - šajā semestrī pieteicos iet uz lekcijām 2 studiju kursos (nekādu papīru man nedos, bet klāt varu būt un piedalīties) - Knowledge Management (zināšanu vadība? - Latvijā to ik pa brīdim piemin, visi izliekas, ka zina, bet mācīt gan šo, cik es zinu, nekur nemāca. Tāpēc jau eju). Pirmdienas vakarā bija pirmā nodarbība un būs kādi 13 pirmdienu vakari kopā ar bakalauriem. Aptuveni katru otro trešdienas vakaru iešu pie Ketrīnas uz viņas lekciju kursu MBA studentiem Organizations & Leadership (organizācijas un to vadība?) - varētu būt kas noderīgs priekš manis. Otrajā semestrī gribu vairāk uz lekcijām paiet, bet redzēs, kā tur stundu sarakstu saliks - varbūt kaut kas pārklāsies. Bet par savām mācību lietām rakstīšu citu reizi.

Vēl cīnāmies ar kārtējo skopuļu dilemmu - vajag MS Office programmas nopirkt. Vienīgā problēma cenā - amplitūdā starp 200 un 600 dolāriem problēmu nav, bet mums gribas dabūt skolnieku un skolotāju versiju - par 90 dolāriem. Bet tā īsti rokā nedodas, vēl pagudrosim. Grūta dzīve skopuļiem.

Nezinu kā patlaban pie jums, bet mums jau otro dienu ir par karstu! 88 grādi pēc Fārenheita (nu labi, apžēlošos - tuvu pie 30 pēc Celsija). Tirgi un veikali pilni ar svaigiem vietējiem augļiem (arī persiki, nektarīni, plūmes visādas, melones, bumbieri - nu ir viņiem te maigāks klimats) un dārzeņiem, cenas labas (aptuveni kā Latvijā).

2 komentāri:

Unknown teica...

Sveikas, Kalves! Ar lielu interesi lasu jūsu gaitu ASV aprakstus. Lai arī kā tur jums dažreiz klājas, tak kāre iet jūsu pēdās aug augumā! :) Veiksmi!

andris teica...

sveicieni no islandes,