svētdiena, 2008. gada 3. februāris

Sestdiena. Parastā.

Sestdien beidzot izlēmām, ka vajadzētu arī kaut ko padarīt, ne tikai sēdēt mājās visas brīvdienas. Tad nu saņēmāmies un devāmies uz LeMay auto muzeju, kas ir viena no lielākajām apskatei pieejošajām privātajām auto kolekcijām. Kopā šis LeMeijs ir nopircis aptuveni 2500 auto, bet muzejā bija apskatāmi "tikai" ap 350.

Kā bildē redzams, auto bija daudz, un tie bija salikti diezgan cieši viens pie otra. Muzejā bija redzams viss, sākot no deviņsimto gadu sākuma auto, līdz pat dažiem septiņdesmito gadu auto, pat Flinstonmobīlis bija (tas no filmas). Par divām mani visvairāk interesējošajām automašīnām pastāstīšu nedaudz, nedaudz vairāk.

Šajos divos attēlos redzama 63. gada Chevrolet Corvette Sting Ray, kas ir, manuprāt, vizuāli vislabāk izdevusies Corvette, kas jebkad ražota. Diemžēl, cilvēki sešdesmitajos tā nedomāja, un šis auto tika ražots tikai vienu gadu, tā kā to var uzskatīt par retumu. Tas gan nav nekas, salīdzinājumā ar šo auto:
Attēlā redzams 1948. gada Tucker. Šis ir numur septiņi, no 51(!) jebkad ražotā Tucker. Šis auto izcēlās ar to, ka tas bija vairākas desmitgades priekšā saviem konkurentiem vairākās jomās - vidējais priekšējais lukturis griezās kopā ar stūri, tādējādi labāk apgaismojot ceļu jums priekšā. Ja nemaldos, šim auto bija pat kāda vienkārša ABS sistēma. Zināšanai - plašāk ABS sāka izmantot astoņdesmitajos gados.
Es, protams, varētu te vēl izplūst detaļās par šo un vēl citiem auto, bet tad jūs noteikti no garlaicības nokristu no krēsla un sevi savainotu. Es nevēlos maksāt par jūsu ārstēšanu.
Andris kaut kad ieliks galeriju ar bildēm no šī muzeja, un bilžu patiešām ir daudz.
Tas nu arī šoreiz viss, rītdien, un varbūt arī otrdien (pēc mūsu laika) emuāru rakstīsim mēs, bet pēc tam ļausim Lienai, Zanei un Vijai izpausties divu nedēļu garumā.
Jokoju, protams. Tikai kādus trīs emuārus katrai būs jāuzraksta.
Tad nu varat tagad ar mierīgu sirdi gaidīt galeriju - Flinstonu auto tajā būs redzams, neuztraucieties!

3 komentāri:

pinguna teica...

Paldies, Tev Voldemār!
Lai gan paskopi, tomēr skaidrs ir pilnīgi viss!
Nu tad uzkrājiet spēkus ciemiņu uzņemšanai!
Gaidam solītos emuārus un bildes!

Unknown teica...

Mašīnas baigi labās, bet tā priekšpēdējā rindkopa.... Nosaukums taču laikam bija.....- Trīs KAlves Amerikā?
p.s.(PAr aizokeāna ciemiņiem nosaukumā nekas nav minēts,... draugiem un radiem arī ne...hi-hi)

Unknown teica...

beidzot kaut kas pa "tēmu" :) njā 63.gada sting ray un tucker ir OK..gaidu bildes :)