otrdiena, 2008. gada 5. februāris

Amerikas auto bildes

Dažiem lasītājiem jau ir apnikuši mūsu ceļojumu apraksti, tāpēc pamainīšu tēmu un ielikšu bilžu galeriju par pagājušās sestdienas Amerikas auto muzeja apmeklējumu. Muzejs atrodas netālu no mūsu dzīvesvietas dažu minūšu brauciena attālumā, bet tā darba laiks mums ir diezgan neizdevīgs. Pēdējos apmeklētājus ielaiž muzejā trijos pēcpusdienā un svētdienās muzejs ir slēgts. Beidzot vienā sestienas rītā mums nekas cits nebija ieplānots un varējām apskatīt gandrīz blakus esošo auto muzeju.

Muzejā atrodas vairāk nekā trīs tūkstoši eksponātu. Skatītāju apskatei izvietoti nepilni četri simti. Automašīnas telpās izvietotas ļoti blīvi, apskatīt tās no visām pusēm bija diezgan grūti. Automašīnu ciešais izvietojums un ne pārāk atbilstošs apgaismojums apgrūtināja arī fotografēšanu. 2009.gadā ir plānots atvērt jaunu muzeja ēku Takomā, bet es neesmu pārliecināts vai jaunajās telpās būs pietiekami vietas, vienīgi ja tiks veikta stingra auto atlase.

Muzeja eksponātus drīkst skatīties tikai ekskursiju vadītāja pavadībā. Ieplānotais ekskursijas ilgums ir viena stunda, bet mūs pavadošais gids atļāvās eksursijai veltīt vairāk laika. Auto eksponāti bija tik interesanti un gida stāstījums tik aizraujošs, ka mūsu ekskursija ilga trīs stundas.

Bildes gan nav tās labākās, bet kaut ko redzēt var. Saite uz mājas lapā poga.lv ievietoto bilžu galeriju Amerikas auto:

http://www.poga.lv/photos/parklande/sets/set:22949/


Raksta beigās ievietošu divas bildes ar Flinstonu auto, kurš arī atrodas muzejā un ir braukšanas kārtībā.

2 komentāri:

Unknown teica...

Bildes labas un mašīnas arī :) prieks skatīties, iespējams ka esmu palaidis garām, bet varbūt varat kaut ko vairāk par to LeMaju uzrakstīt, kas viņš tāds bija un kā iz izveidojusies tā kolekcija?

Kā jūtas latvijas tūristi, vēl jau laikam jūs visi saldi guļat, jo pie mums ir 09.30 :)

gaidam pirmās ziņas un bildes :)

Ieva, Andris un Voldemārs teica...

Eduardam. LeMay ģimenes bizness ir atkritumu savākšana.
Vairāk informācijas par LeMay ģimeni un viņu ivaļasprieku - auto kolekcionēšanu, kā arī par muzeja izveidošanu var iegūt mājas lapā:

http://lemaymuseum.org/

vai pameklēt papildinformāciju par LeMay Amerika's Car Museum Google mājaslapā.