trešdiena, 2008. gada 23. janvāris

Pirmā diena Havaju salās

Mūsu brauciens uz Havaju salām sākās 16.janvārī agri no rīta. No Parklandes uz lidostu nav tiešā autobusu reisa. Bija jāceļas četros no rīta. Ar vienu autobusu braucām uz Takomas centru, kur pārsēdāmies citā autobusā, kas mūs aizveda līdz lidostai. Lidojām ar Hawaiian kompānijas lidmašīnu. Iznāca papildus izdevumi, jo nebijām kārtīgi izpētījuši bagāžas pārvadāšanas noteikumus, kas Hawaiian kompānijai ir atšķirīgi no citām kompānijām. Visas mantas bijām sapakojuši divās lielās somās un vienai no tām svars pārsniedza atļauto (kopā mums drīkstēja būt pat 6 somas, bet katra no tām nedrīkst pārsniegt noteikto svaru). Turpmāk lidojumiem gatavosimies rūpīgāk.

Ieva iepriekšējā aprakstā jau rakstīja, ka Havaju salas atrodas Klusā okeāna vidū, aptuveni pusceļā starp Ameriku un Austrāliju. Mēs izvēlējamies tūristu visapmeklētāko salu Oahu. Dzīvojām tūristu pilsētiņā Vaikiki, kas atrodas tieši blakus pilsētai Honolulu. Honolulu lidostas attālums no Sietlas lidostas ir aptuveni 4300 km. Nākamajā attēlā var redzēt Havaju salu kopbildi. Zaļā bulta rāda kur atrodas pilsēta Vaikiki.
Nākošajā, attēlā var redzēt Oahu salas dienvidu galu. Honolulu lidostas (apvilkta ar sarkanu apli) lidmašīnu pacelšanās un nolaišanās laukumu no visām pusēm apskalo okeāns (atrodas uz pussalas). Neaizmirstams skats!

Attēlā ir redzami trīs starpštatu ceļi: I1, I2 un I3. Nekādus štatus tie protams nesavieno un, salīdzinot ar citiem starpštatu ceļiem, ir samērā īsi. Tāpēc Amerikas rietumu krasta ceļu numerācija sākas ar I5 (vienā no iepriekšejiem aprakstiem rakstīju kā ceļus numurē Amerikā). Tālāk ievietoju dažas bildes, kas fotografētas pa autobusa logu ceļā no lidostas uz Vaikiki.
Laika starpība ar Amerikas rietumu piekrasti ir divas stundas (ielidojot Havaju salās mēs tās "ietaupījām", jo pulksteņa rādītāji bija jāpagriež par divām stundām atpakaļ). Autobuss mūs pieveda pie viesnīcas durvīm. Dokumentu nokārtošana un iekārtošanās viesnīcā aizņēma nepilnas divas stundas. Mūsu viesnīcu var redzēt nākošajos divos attēlos.
Dzīvojām 14 stāvā. Virs mums vēl bija pieci stāvi. No balkona varēja redzēt okeāna piekrati, kas atradās dažu minūšu gājiena attālumā no viesnīcas. Skatoties no viesnīcas balkona uz salas vidieni, redzams kalns Diamond Head. Nosaukums esot radies, kad kāds salas atklājējs uzkāpis kalnā un atradis dažus akmeņus, kas atgādinājuši dimantus. Vēlāk izrādījās, ka tie ir tikai kvarca gabali, bet kalna nosaukums ir saglabājies. Tālāk ievietoju dažus attēlus, kas iegūti vakarpusē no viesnīcas balkona.
Pirmajā dienā mēs paspējām apskatīt tūristu pilsētiņu Vaikiki un blakus viesnīcai esošo pludmali. Nākošā rītā ekskursijas autobusa vadītājs, kas parasti ir arī gids, informēja braucējus, ka Vaikiki ir 75 viesnīcas un 83 viekali ABC (lētie veikali mazāk naudīgiem vai taupīgiem tūristiem, kur var nopirkt visu - gan nepieciešamo pārtiku, gan dažādus apģērbus un suvenīrus). Protams pilsētā ir ļoti daudz veikalu ar pasaulē pazīstamiem brendiem, ko šoreiz sīkāk neaprakstīšu, jo laika trūkuma dēļ firmas veikalus un iepirkšanās centrus maz apmeklējām (vienīgi ja veikala apmeklējums bija ieplānots ekskursijas maršrutā).

Havaju salās tumsa iestājas ļoti strauji un diezgan agri. Tur tomēr ir ziemas gadalaiks. Uzreiz pēc pieciem pēcpusdienā sāk krēslot un paliek manāmi vēsāks. Mēs vēl paspējām nobaudīt dienas karstumu un pludmalē izpeldēties.
Mēs peldējāmies zonā, kas no okeāna atdalīta ar betona sienu (betona siena redzama vidējā attēlā). Atklātā okeānā viļņu dēļ peldēt nav iespējams (vairākās pludmalēs pat to darīt ir aizliegts). Viļņu priekus parasti izbauda tikai sērfotāji (pēdējā attēlā redzamie peldētāji sēž uz sērfa dēļiem un gaida lielo vilni). Bīstamību palielina akmeņi pludmalē. Vaikiki dabiskā pludmale ir akmeņaina. Attēlos redzamās smiltis ir atgādātas uz pludmali lai to padarītu pievilcīgāku peldētājiem un saules staru baudītājiem. Ar šo nelielo pludmales apskatu beigšu šo aprakstu. Rītdiem par pirmo pilno dienu Havajās rakstīs Ieva.

1 komentārs:

Unknown teica...

nu skaudība saskrien gan, lasot un redzot visu šito...un, kas tikai vēl mūs sagaida!!! oi, oi, oi:)