pirmdiena, 2007. gada 19. novembris

Amerikas ir dažādas

Ja kāds no lasītājiem vēl atceras šī stāsta sākumu, tad tur bija minēts gan fakts, ka šogad ir 4 Fulbraita pētnieki, gan bildītes, kurās ASV vēstniecībā laba vēlējumus saņemu gan es, gan Taņa (Tatjana Bogusēviča) - Fulbraita pētniece, kuras interešu joma ir politoloģija. Nu jau mazliet vairāk kā 2 nedēļas Taņa ir Kalifornijā - Santa Barbarā.

Santa Barbara, Santa Barbara... - kaut kur tā kā dzirdēts, vai ne? Jā, jā, tā ir tā skaistā vieta okeāna krastā, kur "skaistie un bagātie" dzīvo. Sākumā, kad uzzināju, kurp Taņa dodas, mani pat tā kā skaudība pārņēma. Bet tad viņa paskaidroja, ka pati tik ļoti priecīga vairs nav, jo mājokļu īres cenas tur ir vien miljonāriem pieejamos augstumos (uz pusi vai vairāk augstākas nekā Takomā)...



Diemžēl ar abiem pārējiem pētniekiem man sakaru nav, taču ar Taņu sazināmies. Nesen viņa man atsūtīja saiti uz savu dienasgrāmatu un, tā vien šķiet, ka viņa ir pavisam citā Amerikā!

Ar Taņas atļauju, te pielieku saiti uz viņas dienasgrāmatu - ziņkārīgie var ieskatīties. Mazs brīdinājums - Taņa raksta savā dzimtajā - krievu valodā. Bet ir vērts to atsvaidzināt, jo viņas pieraksti ir pavisam citā stilā nekā mūsējie.

Tehniska lieta - lasīt šo versiju ir mazliet jāiemanās, jo Taņa izmanto citu platformu. Saite jūs aizvedīs uz pašu pirmo ierakstu, pēc tā izlasīšanas atrodiet kreisajā augšpusē pogas "next" un "previous" un tad jau var šiverēt uz priekšu un atpakaļ.

Paskatieties arī pa labi - mazliet pamainīju emuāra papildinformācijas joslu un no turienes tagad ir pieejamas arī 2 saites: uz interesanto Pārlielupes bibliotēkas emuāru (ko tikai tur nevar atrast un uzzināt!), un uz Taņas žurnālu (centos ielikt tā, lai no turienes allaž jaunākais ieraksts atveras, nevis vecākais, kā no iekopētās saites).

Nav komentāru: