otrdiena, 2007. gada 23. oktobris

Vasara...


Mēneša sākumā rakstīju par rudens iestāšanos Parklandē. Pēdējās divās dienās laiks ir krasi izmainījies. Ja nebūtu 23.oktobris, varētu domāt, ka ir iestājusies vasara. Dienas ir saulainas, debesīs visu dienu neparādās mākoņi. Ikdienā mākoņu aizsegtais kalns Rainīrs, šodien visu dienu bija skaidri saskatāms. Mēs šajās atvasaras dienās cenšamies rezervēt kādu stundiņu fiziskās formas saglabāšanai un dodamies uz tuvējo mežu uzskriet. Distances vienā posmā (pie uzbūvētajām alpīnistu mācību klintīm) labos laika apstākļos ir redzams kalns. Liels bija mūsu pārsteigums pirmdien (22.oktobrī), kad skaidrā dienā Rainīru redzējām pilnīgi baltu. Nodomājām, ka to sedz balta sniega sega, bet bijām kļūdījušies. Lai arī lasītāji varēto to pavērtēt, aprakstā ievietoju pirmdienā fotografētā kalna bildi un tālāk šodien iegūto fotogrāfiju...

Šodien pēcpusdienā temperatūra krietni pārsniedza divdesmit grādus (pēc Latvijas termometra). Skriešanai bija jāmeklē vasarīgākas drēbes vai vismaz jāvelk kreks ar īsam rokām. Ievietoju Ievas bildi no šodienas skrējiena.
Mēs diezgan daudz esam aprakstījuši dabu Vašingtonas štatā. Rodas jautājums, kāpēc tā, vai mēs neko citu nedarām kā tikai apmeklējam dabas parkus? Tam ir zināms attaisnojums, jo Vašingtonas štats atrodas pašos Amerikas ziemeļos un zaļā krāsa kalnos ātri vien var pārvēsties par balto. Gribam vel paspēt apskatīt un noskaidrot kāpēc Vašingtonas štatu sauc arī par mūžzaļo štatu (tas pat ir uzrakstīts uz automašīnas numuriem, kā tas redzams nākošā attēlā - numura apakšējā daļā).
Tā kā par skaisto dabu esmu diezgan daudz rakstījis, šoreiz garu aprakstu neveidošu un nākosreiz mainīšu tēmu. Skaista daba ir arī Latvijā, tikai jāmāk saskatīt!

3 komentāri:

Unknown teica...

jums gan labi, ka tik silts...a mums pa naktīm jau iet mīnusos, dienās ap +5 grādiem, brrrrr, auksts!

Unknown teica...

tur jau arii kalns uz nummura fona.

Unknown teica...

A mums vienmēr ap šo 24 dat tādi svētkiņi ar lapiņām - arī šorudentiņ, lapiņas gan tā kā jau nobirst, bet dienas skaistas(sevišķi pa logu) - vienīgi jāuzvelk cimdi, zeķes,zābaciņi...