trešdiena, 2007. gada 19. septembris

Piebilde par skūlbusiem


Kamēr vēl kāds nav uzjautājis, kāpēc tad Voldemārs skolas autobusu neizmanto, paskaidrošu. Ja viņš ietu skolā, kas viņam pienākas pēc dzīvesvietas, tad buss katru rītu pieturētu arī pie mūsu mājas, bet, tā kā mēs bijām lecīgi un viņam labo tālo skolu izvēlējāmies, tad nekā.

Skolas autobusi (skūlbusi) pieder pašvaldībai, tie ir dažāda lieluma un vecuma, bet visi dzelteni un ar uzrakstu. Stūrē tos pārsvarā sirmas kundzes - labi izskatās. No rīta tie, pēc mūsu novērojumiem, laikam veic 2 apļus - jo mazajiem stundas sākas vēlāk, pēcpusdienā arī bērni tiek savākti un izvadāti. No rītiem skolām tuvākajos krustojumos skūlbusu sastrēgumi veidojas - vienu tādu ik rītu redzam Pjualapā (mēs pa galveno ceļu braucam) - kādi 4-6 busi rindā rātni gaida tikšanu uz galvenā ceļa. Bet vienalga - daudzus uz skolu ved vecāki, daudzi arī brauc paši ar auto, jo šajā štatā tiesības var saņemt no 16 gadu vecuma.

Pa dienas vidu un vakaros viss milzīgais dzelteno busu bars sapulcējas speciālās stāvvietās - iespaidīgi izskatās.

1 komentārs:

pinguna teica...

Nu, nu skatieties vecāki, Voldemāru sagribējuši ietūcīt busā! Nekas, nokārtos tiesības, tad redzēsiet...Ka nesanāk pašiem šatlus pasūtīt...