pirmdiena, 2007. gada 24. septembris

Nedēļas un darbdienas sākums - bilžu stāsts


















Raksta Andris. Šodien ir pirmdiena un sākas jauna nedēļa. Uzrakstīšu kā mums parasti iesākas darbdiena.

Celšanās laiks no rīta ir pakārtots Voldemāra skolai: stundas sākas 7:4o, ceļamies pēc sešiem, vēlākais 6:30. Visi rīta darbi, ieskaitot brokastu gatavošanu un pašu brokastošanu, jāpaveic līdz 7:00.Mēs ar Ievu esam kārtīgi brokastotāji, bet cenšamies kaut ko "iesmērēt" arī Voldemāram, jo skolā viņam pagaidām kārtīga ēšana nesanāk - ņem līdzi kaut ko uzkožamu. Pa labi jaunā profila bildē ir Voldemārs - gatavs skolai, bet jūs varat atkārtot angļu valodu un izlasīt uzrakstu uz krekliņa - nu dikti viņam to vajadzēja...

Šī stāsta pirmajā attēlā var redzēt pie mājas stāvvietā novietotu mūsu pelēcīti, kuram blakus mūsu Latvijas autiņš - Suzuki Liana, Amerikas nosaukums: Aerio, kā arī kazeņu gravu. No rīta cenšamies izbraukt ne vēlāk kā 7:10. Līdz Voldemāra skolai ir 11 jūdzes (ap 18 km). Šo attālumu, ja nav sastrēgumu, var paveikt 20 minūtēs. No mājas izbraucam visi trīs: Ieva līdz unversitātei, kas ir pa ceļam un atrodas aptuveni 2 jūdzes (3 km) no mūsu dzīves vietas. Mums jābrauc pa Parklandi nepilnas 3 jūdzes un jānogriežas uz 512.ceļa, lai pa to nokļūtu Pjualapā. Braukšanai pa Parklandi nepieciešamas nepilnas 10 minūtes. Pa 512.ceļu iet raitāk, jo var braukt ar ātrumu 60 jūdzes stundā, te 7 jūdzes veicam aptuveni 10 minūtēs. Šo ceļu var aplūkot nākamajās 3 bildēs. Uz tā ir 2 braukšanas joslas katrā virzienā (nav jaukās "dimanta "joslas). Tālāk redzama norāde nogriešanās joslai uz Pjualapu. Pa Pjualapu jābrauc nepilnas divas jūdzes. Kā bildēs redzams - tiešām no kalna uz leju, jo Pjallapa atrodas ielejā. Augšā braucot gan mūsu pelēcītim ir ko turēt - kalns ir samērā stāvs un mums kā līdzenumu cilvēkiem no augstumu starpības joprojām aizkrīt ausis - diez cik tā starpība ir, varbūt kādreiz noskaidrosim.

Tālāk var aplūkot bildes, kas fotografētas Pjualapā pa ceļam uz skolu. Lai katra bilde nav jānumurē, es tās ievietoju gandrīz bez komentāriem - tāpat labas. Nezinām kādēļ, bet Pjualapā ir daudz mazu skulptūriņu, daļu varat redzēt bildēs. Tām pa vidu iespraucies mūsu saimniecības lietu mīļveikala "Dollar store" attēls - tajos ir milzums preču, kuras vieno cena - 1 dolārs par gabalu vai pat vairākiem. Tur lieliski iepirkāmies dzīvoklim - no pakaramajiem, līdz bļodām un salvetēm...

Rēķinātājiem par prieku ir benzīntanka cenu bilde - tikai atcerieties kā tā ir 1 galona cena! Protams, ne visur cenas ir vienādas, šis ir dārgais benzīntanks.

Mājās es atgriežos ap astoņiem, ja pa ceļam nav kaut kas ieplānots. Pēdējā bildē redzams rādītājs un nogriešanās josla uz Parklandi. Braucu uz universitāti vai mājām, patlaban biežāk uz mājām - tā mēs ar Ievu varam racionāli izmantot datorus. Parasti šajā laikā sazinos pa Skype ar paziņām un radiem Latvijā (ja pie mums ir 8 no rīta, Latvijā ir 6 pēcpusdienā). Mājās mums ir viens iegādātais dators un Ievai universitātē pagaidām arī viens. Turpmāk gan varēšu izmantot datorus bibliotēkā. Piektdien man universitāte izsniedza identifikācijas karti un šodien varēšu saņemt pielaidi datoram, tad jau es arī varēšu sākt ko domāt par darbošanos universitātē.

Visi darbdienu rīti ir līdzīgi. Ir rīti, kad braucam uz Pjualapu visi trīs (ja pa ceļam ir kaut kas kārtojams). Kā mums paiet turpmākā dienas daļa, uzrakstīšu citreiz. Voldemārs apņēmās (pa pusei labprātīgi) vienreiz nedēļā aprakstīt kā viņam iet pa skolu un basketbola treniņos.

4 komentāri:

Unknown teica...

baigi forsi, ka tik daudz bilzu, ir ko paskatities zinkarigajiem (piemeram, man). loti patik tas veikalins, kur viss pa 1 dolaru, cerams, ka mani ari uz turieni aizvedisiet:) vel man bija jautajums Voldemaram - ko dara meitenes fizkulturas stundas, kad dzeki iet uz svaru zali? un vispar, cik skolenu klase, cik meitenu uttt?

pinguna teica...

Nu tik ziņkārīga tā tante Liena...

Ieva, Andris un Voldemārs teica...

par dolārveikalu. patiesībā tādi ir pat vairākām firmām un līdz ar to ar atšķirīgu sortimentu. Lienu, protams, aizvedīsim, kaut vai uz vairākiem - mums te labs pulciņs to ir tuvumā. bet dikti gan nesapriecājies - tās būtībā ir vienkāršās un īstermiņa preces - smalkos brendus tur nenopirkt un arī acis pašam vaļā jātur. mums tā gurķu mizojamais izturēja 2 mizas centimetrus un nolūza, baterijas fotoaparātā - ieslēgšanu un pirmās 3 minūtes, tad bija tukšas. bet, protams, daudzas lietas ir pērkamas.

Unknown teica...

man ļoti patīk tekstiņš - "pa pusei labprātīgi"! Voldi jaunajā krekliņa bildē laikam skuķi baigi nomurcijuši...laikam daudz klasē...