sestdiena, 2008. gada 12. janvāris

Animal Kingdom

Uz Disneja parku Animal Kingdom (latviski šo nosaukumu var tulkot - dzīvnieku valstība) no viesnīcas izbraucām jau 8:20. Notikumiem aizsteidzoties priekšā, informēšu, ka parka apmeklējums ilga gandrīz līdz 9 vakarā un parkā pavadītā laika tā vien pietika lai apmeklētu un "atstrādātu" visus parka galvenos objektus. Ņemot vērā iepriekšējo dienu pieredzi, ka uz atrakcijām ilgi jāgaida rindā, nolēmām izmantot situāciju, kad no rīta vēl ir maz apmeklētāju un sākumā apmeklēt galvenās atrakcijas. Informatīvajā ceļvedī izlasījām, ka galvenās atrakcijas, kas ceļvedī apzīmētas ar Big Thrills šajā Disneja parkā ir divas: ceļojums dinozauru valstībā un ekspedīcija Everests. Ātri apskatījuši karti, kurā parka stūrī šīs atrakcijas atrodas, naskā solī devāmies Dinozauru pasaules virzienā.
Mūsu rīcība vainagojās panākumiem, uzraksts vēstija, ka uz atrakciju ceļojums dinozauru pasaulē jāgaida tikai 5 minūtes. Dinozauru pasaules apmeklējums notika, braucot ar transportlīdzekli aptumšotā alā, kur ik pa brīdim blakus braucējiem iznira dažādi aizvēsturiski nezvēri. Bija gan strauji nobraucieni, gan asi pagriezieni. Neiztika arī bez kārtīgas kratīšanas. Brauciena beigās tikām apžilbināti ar zibspuldzēm un īsi pēc tam no pilnīgas tumsas pāris metru attālumā iznira rēcoša briesmoņa galva, transportlīdzeklis negaidīti un gandrīz brīvā kritienā strauji gāzas lejā. Viss bija jauki, bet kā Voldemārs izteicās, varēja mazāk kratīt. Alā tumsas un intensīvās kratīšanas dēļ nofotografēt neko nevarēja. Pēc intensīvās kratīšans un sēra smakas ostīšanas, mēs ar Ievu turpat blakus Dinozauru pasaulei, izbraucām miniatūros kalniņus, kuros vagoniņš ne tikai ātri ripoja, bet arī rotēja dažādos virzienos.
Nākošā atrakcija, kā izlasījām aprakstā, ir tikusi nesen pilnveidota un ir viena no ekstremālākām. Rindā gaidījām jau 40 minūtes. Atrodoties tālu aiz parka robežas, jau var saskatīt sniegainas virsotnes. Atrakcija darbojas līdzīgi klasiskajiem amerikāņu kalniņiem, tikai sliedēm visapkārt ir izveidoti kalni un brauciens notiek it kā pa tuneli. Vienā no tiem blakus vilcienam parādās pat sniega cilvēki. Augstākajā punkā vilciens, kas atrodās diezgan stāvā leņķī, apstājas un priekšā varēja redzēt kā debesīs slejas sniega cilvēku izārdītas un salocītas sliedes. Negaidīti vilciens gāzās atpakaļ tumsā un tā brauc labu brīdi. Pēc apstāšanās, tālākais brauciens atkal notiek uz priekšu lielā atrumā ar dažādām virāžam. Ievietoju dažas bildes, bet tajās kalns nav tik iespaidīgs kā dabā.
Apmēram stundas laikā mēs jau bijām izmēģinājuši Dzīvnieku valstības galvenās atrakcijas. Devāmies tālāk. Parkā atsevišķi atrodss Āzijas dzīvnieki un šīs daļas apskate paredzēta no takām, pārvietojoties pa tām ar kājām.
Aplūkojot Āzijas zvēriņus, pamanījām uzrakstu, ka blakus atrodas atrakcija - brauciens pa mežonīgu upi. Laiks vēl bija diezgan pavēss, tāpēc uz atrakciju rindas nebija un mēs nolēmām to izmēģināt.
Upe pārāk briesmīga nebija, bet trase bij izveidota tā, lai neviens braucējs sausā netiktu cauri. Augstāk ievietotajos attēlos var redzēt plostu, ar kādu mēs braucām pa mežonīgo upi, un, nākošā attēlā, divus mazliet slapjus braucejus pēc brauciena.

Parka daļā ar Āzijas dzīvniekiem, bez dzīvnieku apskates vēl noskatījamies vairākus priekšnesumus, kas notika turpat uz ielām vai pagalmos. Voldemārs arī nodegustēja firmas saldējumu (reklāma nākošajā bildē).
Tuvojamies parka tālakajam stūrim, kur bija paredzēta Safari ekspedīcija. Rinda gan bija kārtīgi gara, bet brauciens bija gaidīšanas vērts. Daudz nerakstīšu, bet ievietošu bildes, kurās var redzēt ekpedīcijas transportlīdzekļus ar kādiem mēs braucām un dažus šajā braucienā nofotografētos Āfrikas zvērus.
Safari brauciens ilga kādu pusstundu, visu brauciena laiku šoferis stāstīja dažādus jokus, apvienojot ar atraktīvām darbībām. Nesaprotu, kā viņi visu dienu var izturēt. Automašīnas nepārtraukti kursē pa apli viena pēc otras, mainās tikai skatītāji tajās.

Īsi aprakstīšu, kas vēl mums bija programmā. Pēc safari brauciena notiesājam līdzpaņemtās pusduienas un skatījāmies un klausījāmies āfrikāņu koncertu.
Pēc nelielām pusdienām pabraukājamies ar vēsturisku vilcienu (starpstacijā obligāti bija jāizkāpj un jāapskatās veterinārā klīnika).

Vakarpusē mēs bijām ieplānojuši kultūras programmu - noskatīties mūziklu: "Nemo atrašana" un teātra izrādi: "Karaļa lauvas festivāls". Izrādes bija tiešām jaukas, un katra izrades ilgums bija aptuveni viena stunda.

Pēc pēdējās izrādes līdz autobusam bija jāgaida mazliet ilgāk par stundu. Nolēmām pavakariņot Rainforesta restorānā, kas atradās netālu mo parka izejas. Stāsta nobeigumā ievietošu dažās bildes no restorāna apmeklējuma un retorānam līdzās esošā veikala (pēdējā bilde).

3 komentāri:

pinguna teica...

Nu forši! Man jau vislabāk patīk tie dzīvnieciņi.
Bet ko dara ar veidojumu no pēdējās bildes restorānā? Tādas mīļas mincīšu galviņas!

Ieva, Andris un Voldemārs teica...

Tas nav veidojums, tie ir Rainforesta veikalā kaudzē sakrautie pārdodamie mīļtīģerīši. Tematiskais veikals bija tikpat milzīgs kā kafejnīca. Un tur bija tik skaistas lietiņas, ka pat mūsu mazulītis Voldemāriņš mantiņu izkaulēja - mazu zaļu kladīti ar vardīti, kur mājasdarbus pierakstīšot. Pēc tāda argumenta nevarējām nepirkt. Superjauks veikaliņš.

pinguna teica...

Vai cik jauki! Es jau biju sabijusies, ka nav kas ēdams, ja jau reiz runa par restorānu.