trešdiena, 2008. gada 9. janvāris

Jūras pasaule

Ilgi nevarējam izlemt, ko mums Orlando noteikti jāapskatās un ko jāatliek uz kādu citu reizi. Disneja pasaulē vien ietilpst seši atsevišķi parki un komerciālais centrs. Mēs jau bijām noskaidrojuši iepriekš, ka vienā dienā daudz vairāk par vienu parku apskatīt nav iespējams.

Uz divām dienām mūsu rīcībā bija iznomātais auto. Pirmajā dienā kārtīgi izpētījām pilsētu un iegādājamies mums nepieciešamas lietas. Iepriekšējā aprakstā Ieva jau rakstīja, ka no mūsu viesnīcas uz Disneja pasauli kursē bezmaksas autobuss. Tāpēc nebūtu lietderīgi ar automašīnu braukt uz to. Pēc ilgstošās diskusijas izvēlējamies apmeklēt piedzīvojumu parku Sea World. Sea World kompleksā ietilpst vairāki parki, kas atrodas dažādos Amerikas štatos (viens atrodas arī Kalifornijā). Šajos parkos galvenokārt ir izvietoti jūras zīdītāji.
Par iebraukšanu stāvvietā jāmaksā 10 dolāri par auto (kā vēlāk noskaidrojām par auto novietošanu Disneja pasaules parku stāvvietās jāmaksā 11 dolāri). Stāvvieta bija milzīga un ir svarīgi atcerēties kādā sektorā ir novietots auto. Ja sektors nav iepriekš piefiksēts atrast auto būtu problemātiski.
Ieejas biļete katram maksāja mazliet vairāk par 70 dolāriem, bet redzētais bija tā vērts. Īsumā aprakstīšu, ko mēs šajā piedzīvojumu parkā darījām. Neuzskaitīšu, kādus dzīvniekus dažādos dīķos un slēgtos baseinos apskatījām, to visu varēs drīzumā redzēt bilžu galerijā, kuru centīšos tuvākā laikā izveidot un publicēt (dažas bildītes tomēr ievietošu arī šajā aprakstā).
Mūsu pasākumu plāns (neskaitot dzīvnieku un zivju aplūkošanu) sākās ar teātra izrādes (to var saukt arī par cirka izrādi) noskatīšanos. Par teātra skatuvi kalpo baseins, kurā ir uzstādīti dažādi paaugstinājumi un tramplīni, kā tas redzams nākošā attēlā. Baseinam apkārt puslokā izvietotas skatītāju tribīnes.
Svarīgākie mākslinieki protams bija delfīni, bet viņi savus trikus taisījā tādā ātrumā, ka nevarēja paspēt nofotografēt. Savā izveicībā daudz neatpalika arī vingrotāji un vingrotājas, žēl, ka nevarēja nofotografēt dažādus vingrotāju un delfīnu trikus zem ūdens.

Izrāde ilgums bija pusstunda. Nezinu, kā mākslinieki varēja izturēt zemo gaisa temperatūtu (šajā dienā viņiem bija ieplānotas četras izrādes). Es gan stipri salu, jo nebiju pārāk silti saģērbies. Man kaut kā negribējās ticēt ziņām, ka Amerikas tālākajā dienvidu punktā dienas temperatūra būs tikai nedaudz virs nulles. Arī visas arēnas bija izveidotas tā, lai skatītāju tribīnēs neiespīdētu saule (karstajā laikā tas ir ļoti noderīgi). Manu "ziemas" apģērbu var redzēt nākošā attēlā.
Nākošajā stadionā izrāde sākās pēc stundas un pa ceļam varējām izbaudīt amerikāņu kalniņus. Attēlos tas nav tik ispaidīgi kā klātesot.
Nākošajā izrādē piedalījās lielāki peldētāji. Nezinu nosaukumu latviešu valodā (Ieva saka, ka tos saucot par slepkavvaļiem). Informējot skatītājus, artisti izskaidroja skatītājiem, ka šos vaļus dresēt nav iespējams, viņus varot tikai pierunāt... Izrādes vieta parkā atrodas pretējā pusē delfīnu teātrim. Mēģinājām saskaitīt vietu skaitu. Mums sanāca ap diviem tūkstošiem. Sēdvietas izvietotas divos līmeņos. Uz pirmā līmeņa solu atzveltnēm bija rakstīts, ka jāuzmanās no šļakatām. Izrādes laikā valim tiek dota komanda mazliet uzliet ūdeni. Valis lēni peldot gar baseina malu ar asti mazliet arī uzšļac. Laimīgajiem trāpa krietns daudzums mitruma (aptuveni paris spaiņu katram) mums palaimējās, pret mums valis veica astes atvēzienu. Tālāk dažas bildes no izrādes.
Pēc vaļu šova mēs apmeklējām arktisko dzīvnieku māju. Tas notika "braucot" ar vilcienu (ziemeļu ekspresi) un apkārtne ar dzīvniekiem tika rādīta uz liela ekrāna. Līdzīgas atrakcijas ir arī citos parkos.

Trešo teātra izrādi skatījāmies slēgtā telpā - Nautilus Theater. Izrāde bija tiešām jauka ar ļoti daudziem profesionāliem vingrotājiem, tikai fotografēt telpā nebija atļauts. Varēju arī mazliet apsildīties.

Pēdējā izrāde, ko noskatījāmies Jūras pasaules piedzīvojuma parkā, notika jūras lauvu un ūdru stadionā. Skatuve bija izveidota kā kuģa korpuss. Jūras lauvas tiešām bija labi aktieri. Izrādē piedalījās arī ūdrs un viņam bija atvēlēta kuģa žurkas loma. Tālāk rakstā ievietoju dažas bildes no šīs izrādes.
Pēc izrādes sāka jau krēslot, tuvojās seši vakarā un sešos parku slēdz. Pēdējais attēls ir fotografēts pie parka izejas, kad jau bija mazliet tumšs. Sarkano putnu - flamingo krāsa bildē vairs nav tik spilgta.

4 komentāri:

Unknown teica...

Paldies, Andrim. Tu esi sācis ļoti plaši un izsmeļoši rakstīt(laikam jau tomēr kaut kas no apkārtējiem pielīp) un bildes kā vienmēr ir labas. Vislabāk man patika tā, kurā Tu demonstrē savu ziemas apģērbu. Arī kalniņi labi - vai kāds no Jums arī brauca pa tiem??

Unknown teica...

nu es varu tikai piekrist Zanes rakstītajam - superīgi uzrakstīts rakstiņš! paldies tev, Andri!

Ieva, Andris un Voldemārs teica...

Ieva raksta. Par tiem kalniņiem. Ar lepnumu varu teikt, ka es izbraucu visus, kas mums bija pieejami: šo kopā ar Voldemāru, Himalajus (par kuriem rakstīsim vēlāk) - mēs ar Andri, ūdensparkā - mēs ar Voldemāru visu iespējamo. Visi trīs arī Epkotā uz Marsu lidojām (bet par to arī vēlāk).

pinguna teica...

Ak šausmas, Ieva!Laikam jums tur tā dzīve tik rāma un mierīga, ka pietrūkst adrenalīna... Bet forši!
Vienīgi, nu varējāt taču arī Andrim iedot kādu ziemas jaciņu!