svētdiena, 2008. gada 13. janvāris

Pludmales diena

Laika apstākļi Floridā mūs daudz nelutināja. Bijām paņēmuši vasarīgu apģērbu, bet dabūjām izbaudīt vēl vēsāku laiku, kā pie mums Vašingtona štatā. Laika ziņās siltu laiku Orlando solīja tikai mūsu pēdējās divās apmeklējuma dienās. Tā kā pēdējā dienā mums bija nepieciešams savlaicīgi ierasties lidostā, tad pirmo no siltākajām dienām ieplānojām pavadīt pie ūdens.

Disneja Pasaule piedāvāja divus ūdens parkus: "Blizzard beach (sniega vētras pludmale) water park" un "Typhoon lagoon water park". Pēs vairāku dienu salšanas par sniegu mums nebija liela interese, tāpēc nolēmām apmeklēt Taifūna lagūnas parku. No viesnīcas izbraucām pēc astoņiem ar viesnīcas organizēto autobusu. Tranzītcentrā iegādājamies biļetes uz Taifūna lagūnas parku, bet sapratām, ka visu dienu pavadīt saulē diezin vai spēsim un nopirkām papildus biļetes jebkura cita parka apmeklējumam. No tranzītcentra uz parku braucām ar autobusu, kurš pa ceļam vēl savāca braucējus pie vairākām viesnīcām un no Disneja Pasaules komerccentra (komerccentru šoreiz neapmeklējām, lai gan par to nebija jāmaksā).
Kad nokļuvām pie Taifūna lagūnas parka, diena jau bija iesilusi. Vēja nebija, pie debesīm spīdēja spilgta saule. Iznomājām dvieļus, sameklējām ģērbtuves, pārģērbāmies pludmales apģerbā un pludmalē rezervējām krēslus.
Iekārtojuši pludmalē apmešanās vietas un iesmērējušies ar aizsargkrēmu pret saules apdegumiem, devāmies izlūkgājienā lai noskaidrotu, kas šajā parkā tiek piedāvāts. Galvenā atrakcija, kas attaisno šī parka nosaukumu ir "taifūna" radītais vilnis, bet to aprakstīšu mazliet vēlāk. Patreiz īsumā uzskaitīšu kādas atrakcijas mēs izbaudījām. Visu neesmu nofotografējis, jo mans fotoaparāts nebija ūdens izturīgs, uz atrakcijām to vienkārši neņēmu.
Attēlā redzams kanāls, kurā nesteidzīgi ar gumijas balonu 20 minūtēs var apbraukt riņķī parkam. Fotografēju pēcpusdienā, kad daļa braucēju izkāpuši krastā, bet "aizmirsuši" kanālā balonus.

Pirmās atrakcijas, ko izbaudījām šajā ūdens parkā, bija dažādu grūtības pakāpju braucieni no kalna pa izveidotiem strautiem. Pirmais nobrauciens bija vienkāršāks, bet katrs nākošais izveidots tā, lai braucējus kārtīgi izkratītu pa tramplīniem un izmērcētu ūdenskritumos.

Tālāk sekoja dažādu grūtības pakāpju šļukšana pa līkloču caurulēm. Tās visas tika izmēģinātas, lai gan pie šīm atrakcijām bija diezgan garas rindas.

Viena no ekstremālākajām atrakcijām bija braukšana ar divvietīgu vai trīsvietīgu gumijas laiviņu pa cauruli. Caurule bija uzstādīta tā, ka braucieni notika gan no kalna, gan pret kalnu ar dažādām virāžām diezgan lielā ātrumā. Pašās beigās laiviņas tika izmestas no caurules ezerā.

Tālāk ievietošu dažus lielā viļņa attēlus. "Taifūna" radīto vilni mēs ar Voldemāru izbaudījām vairākas stumdas. Atrakcija notika sekojoši: pludmalē atskan trauksmes zvani un sirēnas, īsi pēc tam nogrand tāds kā pērkona dārds un pie ūdenstilpnes tālākās sienas tiek izveidots aptuveni trīs metrus augsts vilnis, kas ar lielu ātrumu gāžas pāri visai lagūnai. Šo atrakciju izbauda loti daudz apmeklētāju, citi piepeld gandrīz līdz pašai sienai, kur rodas vilnis, bet lielākā daļa gaida vilni pie robežas, kur dziļums vēl nav pāri galvai. Mēs izmēģinājām visus variantus. Virs viļņa noturēties nav iespējams. Visvienkāršākais veids, kā izbaudīt viļņa spēku ir īsi pirms viļņa aizturēt elpu un brīvi ļauties vilnim. Vilnis aizmet peldētājus 10 un vairāk metrus tālu. Galvenais ir uzmanīties lai negūtu traumas saskaroties ar citiem viļņa aizmestajiem peldētājiem. Jauns vilnis tiek veidots apttuveni ar minūtes intervālu. Var paspēt aizpeldēt līdz vietai, no kuras iepriekšējais vilnis peldētāju aizskaloja.
Ūdens atrakciju parkā nodzīvojām līdz plkst trijiem. Ādas apdegumus neviens no mums nedabūja, laikam būs bijis ļoti labs aizsargkrēms.
Tālāk devāmies uz nākošo parku: "Hollywood studios", bet par to nākošā aprakstā.

3 komentāri:

pinguna teica...

Ui, kā gribētos būt tajā vilnī!

Unknown teica...

ai, kā gribētos pabūt vasarā...bet vēl tik tālu...

Unknown teica...

forši forši :)