ceturtdiena, 2008. gada 10. janvāris

Pārvietošanās iespējas Disneja Pasaulē

Divas dienas izmantojām īrētu auto un pirmo dienu no tām izmantojām tuvākās apkārtnes izlūkošanai. Orlando viss ir izveidots lai piesaistītu tūristus. Pilsētā ir liels daudzums apskates un izklaides objektu, dāvanu veikali ar tūristu cenām, ēdināšanas iestādes un rindām vien dažādas viesnīcas. Mēs izvēlējamies viesnīcu Ramada, kas piedāvāja brokastis par mērenu cenu (šo pakalpojumu tā arī neizmantojām), bezmaksas transportu uz Disneja Pasuli, apsildāmu baseinu un basketbola laukumu (vienu basketbola grozu ar nelielu asfaltētu pleķīti pie tā). Viesnīcas fasādi, kā arī viesnīcas korpusu, kurā mēs nakšņojām (mūsu istabiņas durvis ir pirmajā stāvā pēc skaita trešās no tālākā viesnīcas korpusa gala) un viesnīcas baseinu var apskatīt nākošajās bildes.
Viesnīcas Orlando cenšas ar kaut ko piesaistīt klientus. Viens no populārākajiem klientu piesaistes veidiem ir bezmaksas transports uz izklaides parkiem. Viesnīca Ramada (kooperējoties ar vēl divām viesnīcām) piedāvāja divus reisus no rīta uz Disneja Pasauli plkst. 8:20 un 11:20 un trīs reisus vakarā atpakaļ uz viesnīcu. Mums no rīta bija jānodod nomas auto (nomas punkts atradās patālu no viesnīcas), tāpēc plānojām braukt uz Disneja Pasauli vienpadsmitos. Autobuss ieradās paredzētajā laikā ar jau divās viesnīcās savāktajiem braucējiem. Autobuss bija ļoti ērts (Orlando visi transportlīdzekļi ir aprīkoti ar kondicionieriem), arī sēdvietu pietika (autobuss, ar kuru visa dienas braucām uz un no Disneja Pasaules redzams nākošā attēlā).
No mūsu viesnīcas līdz Disneja Pasaules tranzīta centram tālu nebija jābrauc. Nepilnā pusstundā bijām klāt. Disneja Pasaules kopējā teritorija sastāda 120 kvadrātkilometrus (salīdzināšanai ierakstu Rīgas kopējo platību - 307 kvadrātkilometri). Lai labāk varētu orientēties, pielieku kopējo Disneja Pasaules teritorijas karti.
Ar dzeltenu rombiņu ir iezīmēts tranzīta un biļešu centrs. Centrā pienāk arī sabiedriskais transports un no šī centra bez maksas var nokļūt uz atsevišķiem parkiem. Savu transportu var atstāt tranzīta centra stāvvietā (protams par maksu) vai braukt uz atsevišķu parku stāvvietām. Kartes apakšējā stūri ar sarkanu bultiņu ir iezīmēts 192. ceļš un braucot bultas norādītajā virzienā var nokļūt viesnīcā Ramada. Ar sarkaniem aplīšiem apzīmēju atsevišķus parkus, ko mēs apmeklējām un aplītī ir numurs, kas norāda dienu, kurā šo parku apmeklējām (Disneja Pasaules apmeklējumiem izmatojām trīs dienas). Biļetes var pirkt tranzīta centrā vai atsevišķos parkos.

No tranzīta centra uz Epcot parku, Magic Kingdom parku un uz viesnīcu kompleksu ir ierīkots viensliedes dzelzceļš. Vilciena sliede ir uzstādīta aptuveni 10 metru augstumā no zemes, vilciens tiek darbināts ar elektrisko enerģiju un pārvietojas ļoti klusi. Vilciena aplūkošanai ievietoju divus attēlus.
Paralēli vilcienam un uz parkiem kur vēl nav sliežu ceļa regulāri kursē autobusi ar intervālu 10 līdz 20 minūtes.
Transports (arī vilciens) var būt ļoti noslogots un pastāv iesdpēja tūlīt pēc atsevišķu parku slēgšanas netikt nemaz iekšā un gaidīt rindā vairākus nākošos reisus. Mēs to piedzīvojām pēdējā apmeklējuma dienā, kad īsi pirms parka slēgšanas beidzās izrāde un vairāki tūkstoši apmeklētāju vienlaicīgi atstāja parku.

Disneja Pasaules teritorijā ir plašs ceļu tīkls un pie katra atsevišķa parka vairākas milzīgas autostāvvietas. Vienu nofotografēju pa vilciena logu un ievietoju tekstā aplūkošanai.
Virs šī teksta ievietotajā attēlā redzamais autovilciens tiek izmantots apmeklētāju nogādāšanai līdz parka vai tranzītcentra vārtiem vai līdz savai automašīnai stāvvietā pēc parku apmeklējuma. Viss ir iekārtots tā, lai apmeklētājiem ārpus parka nevajadzētu staigāt ar kājām. Pēdējās divās bildēs redzami nogurušie apmeklētāji pēc parka apskates, kas gaida viesnīcas autobusu trazītcentrā un mūsu viesnīca plkst. 10 vakarā.
Nākošie apraksti sekos par atsevišķu parku apmeklējumiem un arī par parkos pielietotajiem transportlīdzekļiem.

2 komentāri:

pinguna teica...

Jā, noguruši kā pēc smagas darba dienas!

Ieva, Andris un Voldemārs teica...

Ieva. Vispār jau Disneja pasaules apmeklēšana ir smags darbs. Atgriežoties mājās jutāmies apmierināti, bet kārtīgi noguruši. Un tā jau jābūt, ja, piemēram, diena sākas ar celšanos ap septiņiem, mājās pēc desmitiem vakarā un visu dienu uz kājām: staigā tik ar vaļā muti (no brīnumiem). Tagad iedomājos, diez kā jūtas apmeklētāji Floridas vasarā, kad vēl trakais turienes karstums nāk klāt.