ceturtdiena, 2008. gada 20. marts

Apkārt Oahu salai

Pēdējā Havaju salu apmeklējuma dienā izmantojām firmas Expedia piedāvāto braucienu apkārt Oahu salai ar autobusu (šī sala redzama attēlā). Bija iespēja izvēlēties arī ekskluzīvākus transporta līdzekļus, kā piemēram helikopteru vai kuģi, bet mēs vienā ekskursijā jau bijām izmēģinājuši lidojumu ar lidmašīnu un šoreiz palikām pie tradicionālā transporta līdzekļa. Lielu lomu šai izvēlei par labu spēlēja tas, ka brauciens ar autobusu bija ievērojami lētāks un ekskursijas programma, salīdzinoši ar citiem piedāvājumiem, bija krietni plašāka.

Ekskursijas laikā mums bija interesanti vērot, kā laika apstākļus ietekmē kalni dažādās salas vietās. Ir vietas kur katru dienu līst un tur tiek plaši audzētas dažādas lauksaimniecības kultūras, bet citur lietus trūkuma dēļ ir izveidojies tuksnesis. Apmeklējām plantācijas, kur audzē ananasus, papaiju un kafiju. Pusdienojām kalnos izveidota golfa kluba kafejnīcā. Protams apskatījām arī lābākās sērfošanas vietas un pludmales. To visu varat pavērot fotogrāfijās, ko mēs uzņēmām šīs ekskursijas laikā. Bilžu galeriju Havaii4 vakar ievietoju mājas lapā poga.lv. Interneta adrese un saite uz šo galeriju tālāk tekstā:

http://www.poga.lv/photos/parklande/sets/set:23947/

Augstāk ievietotajā attēla ir redzama pie golfa kluba kafejnīcas fotografēta palma. Havaju salās (to pašu novērojām arī Orlando) uz daudziem palmu stumbriem ir uzlikts gredzens, kas izgatavots no metāla loksnes. Mēs ilgi nevarējām noskaidrot kādam nolūkam tas kalpo, bet atbilde ir pavisam vienkārša.

Uzdošu šo jautājumu emuāra lasītājiem:
Kāpēc palmu stumbri tiek aplikti ar metāla plāksnēm?

Ar interesi gaidīšu jūsu atbildes komentāros.

3 komentāri:

pinguna teica...

Par ko tām palmām tā..., netiku skaidrībā!
Varbūt kaut kas atspīd, atstarojas?

Lielupe teica...

Lai pērtiķi netiek augšā un nevar mest apmeklētājiem ar kokosriekstiem.Līdzīgi "izgudrojumi" ir arī Latvijā-koka maiksti kuras galā ir putnu būrītis arī apjož ar skārda gredzenu lai kaķis netiek klāt,vai uz elektrības kabeļa kas iet no mājas uz kūti nostiprina skārda disku lai žurkas no kūts nenāk uz māju.

Ieva, Andris un Voldemārs teica...

Vairāki bloga lasītāji ir domājuši pareizā virzienā, bet baidījušies komentēt...
Metāla plāksnes uzliek palmām, kurās aug kokosrieksti. Šīs plāksnes neļauj uzrāpties pa stumbru žurkām vai tām radniecīgiem grauzējiem. Žurkas kokosriekstus labprāt izmanto savā ēdienkartē.