pirmdiena, 2008. gada 14. janvāris

Disneja Holivuda

Pēc ūdens priekiem dienas atlikušo daļu nolēmām pavadīt Disneja Holivudā. Parkā ieradāmies kad jau sāka krēslot. Bija svētdiena un Disneja Pasaulē svētdiena nesezonā (kas sākās tieši ar šo svētdienu!) ir īsā diena. Holivudas studijas darba laiks bija noteikts līdz septiņiem vakarā, tomēr daudzas atrakcijas slēdza jau piecos - mūsu acu priekšā. Izstaigājām un apskatījām parka galvenās ielas, dažādu pilsētu un ielu maketus. Filmā no ielas puses varētu arī pieņemt, ka tā ir īstā pilsēta, bet no pagalma puses bija pilnīgi cita aina (var paskatīties nākošajos divos attēlos).
Augstāk ievietotajā attēlā ir redzama viena no Disneja Holivudas galvenajām ielām. Fonā redzams 13 stāvīgs krēslas zonas tornis, kurā tika piedāvāta atrakcija ar dažadiem iepriekš neizpaustiem šausmu draudiem, kas jebkuram torņa apmeklētājam iedveš milzīgas bailes (nu mežonīgi spiedzieni skanēja no turienes). To mēs neizbaudījām, jo uz torni bija jāstāvrindā 80 minūtes. Ja mēs to būtu izvēlējušies, tas varētu būt pēdējais pasākums šajā parkā.

Paspējām izbaudīt divas atrakcijas. Vienā, izbraucot ar vilcienu pa dažādiem labirintiem, apskatījām amerikāņu kino attīstības vēsturi, kā arī dažus kadrus no atpazīstamām amerikāņu filmām. Bija ļoti interesanti.

Otra atrakcija bija braukšana ar starpzvaigžņu kosmosa kuģi un karošana galaktikā ar dažādiem briesmoņiem ("Zvaigžņu kara" epizode). Voldemārs no šīs atrakcijas atteicās, viņam tā kratīšana kaut kā nepatīk. Izkratīja jau labi, bet man tie uzbrukošie briesmoņi no multfilmām nelikās interesanti - vecums vairs nav tas. Bez šīm divām atrakcijām paspējām noskatīties arī divas izrādes. Vienā tika demonstrēts, kā tiek uzņemta piedzīvojumu filma. Nākošā attēlā redzama izrādes afiša.

Izrādē uz skatuves bija īsta iedarbināta lidmšina, kas griezās riņķī pa uzņemšanas laukumu, neiztika arī bez kautiņiem un automašīnām, no kurām tika šauts un izrādēs beigās tika demonstrēts grandiozs sprādziens - tieši tāds, kā filmās autiņi sprāgst. Diezgan iespaidīgi.

Viena no grandiozākajām bija pēdējā izrāde - lāzeršovs, kas notika milzīgā arēnā. Izrāde bija par Amerikas vēsturi ar dažādiem fantastikas elementiem. Protams, tajā piedalījās arī Disneja personāži. Bija fantastiskas gaismas, attēli uz izsmidzināta ūdens, vienā epizodē pat tika aizdedzināts liels ūdens laukums, kas atradās pirms skatuves. Pa milzu kanālu, kas lokveidā šķīra skatītājus no skatuves, visā izrādes laikā pārvietojās gan indiāņu laivas, gan Disneja varoņi ar dažādiem braucamrīkiem. Izrāde sākās pusseptiņos un ilga vienu stundu. Apskatei ielieku dažus zīmīgākos attēlus (fotografēti tumsā). Pirmajā attēlā var redzēt aptuveni vienu trešdaļu no skatītāju tribīnēm. Otrais ir attēls uz smidzinātas ūdens strūklas, bet tālāk viss ir saprotams arī bez komentāriem.
Ar šo grandiozo izrādi mēs beidzām Orlando Disneja Pasaules apmeklējumu. Nākošā dienā vēl paklaiņojām pa viesnīcas apkārtni, daži arī pamēģināja peldēties viesnīcas baseinā. Par to uzrakstīsim rīt. Ceram, ka esat ievērojuši kā laiks tomēr mainījās uz siltāku: pirmajā dienā bijām biezajās jakās, otrajā tikai džemperos, trešajā - krekliņos, bet ceturtajā tikām arī līdz peldkostīmiem. Kas zina, kā būtu bijis, teiksim, septītajā dienā.

2 komentāri:

pinguna teica...

Jā, tā jau ir, vienmēr jau gribas vairāk! Parasti gan saka, ka jābeidz tad, kad vēl gribas...
Man Ēģiptē ar 7 dienām bija stipri par maz.
Ar šausmām domāju par savu Parīzes Disnejlendas braucienu, jo cik noprotu, atrakciju galvenais paņēmiens kā izklaidēt tūristus, ir kratīšana.
Izlēmu, iešu uz atrakcijām, kas paredzētas līdz 7 gadu vecumam...!

Unknown teica...

nu jā, redzams, ka amerikāņi visu to lietu tā nopietni dara, ar vērienu...mums salūtveidīgie tikai svētkos, vai ne? un, cik gan vēl gadu līdz tam, kamēr mums būs kaut vai nedaudz līdzīgs vismaz viens parciņš! mums atliek Nurmižu neskartā daba, ko apjūsmot...