otrdiena, 2007. gada 18. decembris

Rēķināšanā - joprojām nesekmīgi

Nu jau decembris krietni ieskrējies, bet par mūsu novembra izdevumiem vēl nav uzrakstīts. Nekādi nerakstījās, jo cipari nepatīk (Interesanti, kā Taņai iet? Būs jāpajautā).

Bet nu labi, protams, pašiem par biedinājumu visu saskaitījām un tad jau nav grūti atkal tabuliņu papildināt - lai redzams, kur esam tikuši ar saviem labajiem nodomiem.



Konkrētais rezultāts briesmīgs: iztērēti 6443,62 dolāri (stipendija ir 3000!!!), bet protams, priekš tam jau ir ekonomiskā izglītība, lai izdomātu visādus attaisnojumus izdevumiem. Tāpēc arī tabuliņai par novembri 2 kolonnas: briesmīgie faktiskie skaitļi un tiem blakus taisnošanās: noņemti vienreizējie ārkārtas vai ļoti svarīgie specifiskie izdevumi.

Un tad jau aina pat ļoti skaista: esam vistuvāk normai, jo pārtēriņš tikai nepilni 200 dolāri. Sīkums, bet patīkami.

Galvenais mūsu pārtēriņa vaininieks neglābjami negatīvā formā novembrī bija kadiljaks, par nedienām ar to jau rakstījām, skaitļi ir tikai fakta konstatācija dolāros. Traki izskatās arī izklaides aile, bet mēs ceram, ka tie ir "labie izdevumi" - nopirkām sev ceļojumu uz Havaju salām janvāra vidum/beigām. Par to rakstīsim pēc ceļojuma, tad arī varēs izvērtēt lietderību.

Izrādās, ka novembrī ārpus mājas neesam ēduši nemaz (tātad tomēr kaut ko darām taupības režīma ietvaros!). Tiesa gan - Tilikumā ēdām lasi, bet tas bija iekļauts biļetes cenā un parādās pie izklaides izdevumiem (tāpēc tie tik lieli).

Degvielas izdevumi nav lieli (nu jā, nekur tālāk arī nebijām aizbraukuši, tikai ikdienas vajadzības), bet toties pārtikai mazliet vairāk tērēts. Skatīsimies kas būs decembrī, jo tā īpaši savādāk vai dārgāk neko pārtikas lietās nedarījām. Vienīgais, kas gan ir loģiski, augļu un dārzeņu cenas ir cēlušās, jo vasara cauri. Norakstīsim uz to. :)

Tā kā sākās "apkures sezona" mūsu elektrības rēķins gandrīz dubultojās, to arī var redzēt pie saimnieciskajiem izdevumiem. Apavus un apģērbus joprojām pērkam, bet tas nav pārsteidzoši: pēdējos 8 mēnešos Latvijā nepirkām vairs neko un līdzi arī īpaši daudz neko neņēmām. Tieši ar šejienes iepirkšanās domu. Un tā bija pareiza: izvēle, kvalitāte un cenas te ir labas.

Pagājušajā mēnesī Ingūna komentēja, ka viņai sevišķi patīkot pozīcija "nezināmie čeki", man arī patīk, tālab laikam no tās vaļā netieku. Nu atkal ir man viens čeks, kura izcelsme nav saprotama, jo tajā informācijas maz un absolūti neidentificējama. Bet nauda izdota, tālab čeks sarakstā iekļuva.

Tagad, kā jau ierasts, gaidām un ceram, ka decembra izdevumu kopsavilkums gan mums patiks. :))

Nav komentāru: