trešdiena, 2007. gada 19. decembris

Baudām (masu?) kultūru

Vēl esot Latvijā mēs ar Voldemāru izlasījām trako grāmatu triloģiju, kurā pirmā ir "Zelta kompass". Jau šeit esot uzzinājām, ka tiek veidota filma un decembrī ar lielu pompu tā bija klāt. Jāredz! Tāds bija mūsu abu divbalsīgs lēmums. Pie tam jāatzīstas, ka man patīk filmas skatīties uz lielā ekrāna. Čammājāmies, čammājāmies, kamēr nolēmām, ka tieši šī (trešdienas) pēcpusdiena būs īstais brīdis. Tikai tāds sīkums kā kinoteātris jāatrod.

Ja ir internets, tad visu var atrast. Ieskatoties izrādījās, ka 4 jūdžu tālajā Leikvudā ir pat divi un viens arī Pjualapā (9 jūdzes). Izšķīrāmies par pēdējo pavisam praktiska iemesla pēc: mums dažas konkrētas lietas nopirkt vajadzēja un īstie veikali bija Pjualapā. Te jūs redzat kinīša ēku. Biļetes, protams, var nopirkt arī internetā, bet šoreiz nolēmu to neizmantot, jo man jau ir pieredze cik skaisti papildu nauda par šo pakalpojumu (pats pērc sev biļeti!) tiek iekasēta. Tā kā filma tiek rādīta ne pirmo dienu un mēs uz seansu 15.15 sataisījāmies, tad domājām, ka drūzma nebūs liela. Vienas biļetes cena līdz 16iem darbdienās ir 7,25, vakarā un brīvdienās dārgāk.

Internetā lasīju, ka Latvijā visi veikali ir pilni ar dāvanu pircējiem, te ir vēl trakāk: veikaliem ij tuvumā netiek, sastrēgumi (ielās kur ir 3 joslas katrā virzienā!) sākas jau jūdzēm pirms tam. Bet mums šoreiz bija tikai cauri veikalu rajonam jātiek! Cietām nevainīgi un kinīti sasniedzām 5 minūtes pēc filmas sākuma. Jau bijām nobrieduši uz nākamo seansu (15.45), bet kasierīte laipni piedāvāja biļetes uz 15.15 (bija 15.25). Piekritām un izrādījās, ka nebijām zaudējuši neko vairāk kā pirmās 10 reklāmu minūtes. Bet uz otrajām 10 paspējām. :)

Kā zāle? Būtībā tāda pati kā "parastās" Forum Cinema zāles. Bija kādi 10 skatītāji. Mēs, protams, bijām vienīgie bez popkorna spaiņa (es nepārspīlēju, Rīgas tūtiņas ir pilnīgs sīkums) un kolas pusspaiņa. Bet filma bija lieliska!

Par ko ir stāsts? Salīdzinoši varētu sacīt, ka no Harija Potera sērijas: brīnumpasaka, bet mazliet mūsdienīgāka un šausmīgāka. Iespaidīgi efekti, slaveni aktieri. Lieliska un skaista bija Nikola Kidmena, un bez Daniela Kreiga jau arī vairs sevi cienošā filmā neiztiek.

Ir vērts skatīties. Diez kāda šī filma liksies grāmatu nelasījušajiem? Interesanta noteikti, bet dažas nianses var palikt nesaprastas vai vismaz sākumā mulsināt (Jūtat? Iesaku izlasīt!)Ja man jautātu, kas labāks: grāmata vai filma, es teiktu - abas! Katrai savi plusi. Bet kino meistari lieliski tikuši galā ar fantastikas elementiem (piemēram, runājošajiem polārlāčiem un citiem zvēriņiem). Noklikšķinot varat noskatīties gabaliņu, ja iepatiksies, var arī vēl Clip 1 un Trailer 1 noskatīties.

2 komentāri:

Unknown teica...

Njaaaa..pie mums kino apmeklējums ir lētāks ja viena biljete jums maksaa tos 7us zaljos!

sho filmu pie mums reklamee un raada, taakaa atpalikusi neesam, konkreeti mees redzeejusi neesam, bet 6d mums plaanojas izklaides, mosh aiziesim uz kino, bet nu nez vai uz sho filmu, tad jau redzees, neesmu kursaa par jauno repertuaaru :)

Liene teica...

Es arī biju uz šo filmu. Grāmatu gan lasījusi neesmu, bet tas man nepavisam netraicēja. Pēc filmas dikti, dikti gribas redzēt nākamās sērijas un arī grāmatu izlasīt, bet nez kāpēc tieši 1. daļa ir kaut kur pazudusi.