piektdiena, 2007. gada 2. novembris

French

Šoreiz rakstu piektdienā, jo KĀDS atkal jau neko negribēja rakstīt, un tādēļ izdomāja vairākus muļķīgus iemeslus, lai tikai es šo emuāru rakstītu..
Šis šonedēļ ir vienīgais emuārs, ko rakstu, nākamais būs, kā jau parasti, uz nākamās nedēļas beigām. Pagājušo nedēļu izlaidu trīs iemeslu dēļ: mēs abas brīvdienas pavadījām Portlendā, Bedrīšu otrā stāva bildes vēl aizvien nav saņemtas, kā arī dēļ tā, ka man gluži vienkārši bija slinkums.
Tātad, par franču valodu - nu, svešvaloda kā jau svešvaloda, visādus dīvainus vārdus jāmācās pateikt kādā jocīgā veidā. Visdīvainākais jau ir tas, ka sanāk tā, ka es svešvalodu mācos svešvalodā.
Stundās mēs mācāmies jaunus vārdus, "lokam" tos, kā arī skolotājs ik pa brīdim uzdod mums jautājumus, pamatā par tēmu, proti, franču valodu. Nesen arī filmu pirmo reizi skatījāmies franču valodā, nosaukums "The Chorale" vai kas tāds. Labi, ka bija subtitri, savādāk pilnīgi neko nevarētu saprast. Filma vispār smieklīga, varat noskatīties, ja gribas. Mājasdarbi ir bijuši aptuveni divi, ja neskaita to, ka uz mazajiem kontroldarbiem nedaudz no pierakstiem jāatkārto. Šie kontroldarbi ir diezgan bieži, tā ka ik pa brīdim sanāk pamācīties nedaudz. Reizi nedēļā nododam "bellwork", proti, pierakstus no konkrētās nedēļas stundām.
Skolotājs vispār ir diezgan labs, mēdz arī pajokot, vidēji kādas pāris reizes katrā stundā.
Tas arī šonedēļ viss, nākamnedēļ stāstīšu par Chemistry.

2 komentāri:

valdis teica...

Jā, tie sacerējumi??? Man jau arī ar tiem skolā gāja grūti!!Labāk ar kadiljaku 100jūzes st. pa štrāsi.

bedrīšnieki teica...

Gatavojies vien, Voldemār, šonedēļ rakstīt, jo Bedrīšnieki jau šodien beidzot augšā pafotografēja un ir cerības, ka Vizmiņa ieliks bildītes...
Mēs vakar abas pa Rīgu, es - izstādē, Vizma - uz teātri. Un tā Jūsu Amerika ir jau viņu saindējusi. Braukusi ar tramjaju un kļuvusi pavisam laimīga - izlasījusi, ka kautkādā-padsmitajā novembrī(atšķirībā no manis viņa zin kādā) jaunieši tiek aicināti uz ASV vēstniecību uzzināt vairāk par iespējām mācīties, stipendiēties u. t. t. Āmrikā. Tā kā Voldiņ, gaidi, varbūt tev būs sekotāji vai kompanjoni?