piektdiena, 2008. gada 4. aprīlis

Kalnu kūrorts Schweitzer

Augstāk ievietotajā attēlā Amerikas kartes fragmentā var apskatīt kur atrodas kalnu kūrorts Schweitzer. Attēla melnajā zonā lasāma informāciju angļu valodā, ka kūrortu atrodas Adaho štata ziemeļu daļā, netālu no Kanādas robežas, pusotras stundas brauciena attālumā no Spokanes pilsētas (Amerikā attālumu līdz objektam parasti neuzrāda garuma mērvinībās, bet gan informē cik ilgi līdz izvēlētajai vietai jābrauc, bieži vien ar piebildi: ja uz ceļa nav sastrēgumu).

Schweitzer kalna virsotne atrodas 6400 pēdas (1950 m) virs jūras līmeņa. Slēpošanai izmantojamā kopējā platība ir 12 kvadrātkilometri un Schweitzer kalnu slēpošanas kūrorts, vērtējot pēc platības, ir lielākais Aidaho štatā. Slēpošanas trašu augstuma starpība ir 2400 pēdas (730 m). Pacēlāju kopējais skaits 10: viens sešvietīgais, divi četrinieki, viens trīsvietīgais, trīs ar divām sēdvietām un trīs pacēlāji, kas slēpotājus pārvieto pa sniegoto virsmu. Nākošā attēlā redzams divu sēdvietu pacēlājs, kuru izmanto Lisa un Karena.
Pacēlāju biļešu cena visai dienai ir 55 dolāri. Inventāra (kalnu slēpes, zābaki un nūjas) noma 3 dienām man izmaksāja 80 dolāri. Voldemārs izmantoja savu inventāru (snovborda dēli).
Augstāk ievietotā attēla centrā redzams Schweitzer ciemata centrs. Blakus tam atrodas auto stāvvieta un to mēs izmantojām visas dienas (ārpus attēlā redzamās kartes labajā pusē atrodas otra automašīnu stāvvieta un no tās līdz puskalnam var nokļūt ar sešvietīgo pacēlāju). Biežāk izmantojām abus četrvietīgos pacēlājus. Ar vienu no tiem (pa labi) var nokļūt kalnu augstākajā punktā 6400 pēdu augstumā. Trašu ir ļoti daudz, konkrētu skaitu baidos nosaukt, dažādos informācijas avotos tas ir stipri atšķirīgs (kartē ir uzrādītas tikai dažas). Varu tikai piebilst, ka trīs dienās var paspēt izbraukt tikai nelielu daļu. Trases iedalās trīs līmeņos zaļās - iesācēju, zilās - vidēja līmeņa braucēju un melnās - ekspertu. Izmēģinājām visas. Nobraucienu vislabāk varēju izbaudīt zilajās trasēs. Melnajās ir pārāk jākoncentrējas, tās vairāk var izmantot braukšanas prasmes pilnveidošanai.
Pēdējā attēlā redzams pacēlāja galapunkts kalna virsotnē 6400 pēdu augstumā. Brauciens ar pacēlāju līdz virsotnei prasīja aptuveni 10 minūtes. Maksimāli izmantojot laiku, stundā varēja nobraukt tikai četras reizes. Darba laiks pacēlājiem bija līdz plkst 4 pēcpusdienā. Mūsu dzīvošana nebija kalnu kūrortā, bet gan kalna pakājē esošajā Sandpointas pilsētā, ezera krastā (ezeru var redzēt pēdējā attēlā). Brauciens līdz kalniem aizņēma 20 līdz 30 minūtes. Slēpošanu uzsākām pēc 10 no rīta un slēpošanai varējām izmantot aptuveni 5 stundas (pēc 12 mums bija ieplānotas pusdienu pauzes).
Kalnu kūrortā Schweitzer piedāvāja arī distanču slēpošanu. Distanču slēpošanas trašu kopējais garums ir 32 kilometri. Šoreiz šo izdevību neizmantojām. Trīs dienu tam visam ir krietni par maz. Nākošā rakstā uzrakstīšu kur mēs dzīvojā un ko darījām no slēpošanas brīvajā laikā.

Nav komentāru: