piektdiena, 2007. gada 24. augusts

Gandrīz ceļā




Piektdien Ievai (un arī vēl vienai Fulbraita stipendiātei pētniecībā - Tatjanai Bogusevičai) bija maza pieņemšana ASV vēstniecībā, kurā tika saņemti gan laba vēlējumi, gan apliecinājums (diploms?) par dalību Fulbraita programmā.

Lūk, trīs foto no šī pasākuma.
Kopbildē no kreisās: Mr. William Bellis, Public Affairs Officer, Tatjana Bogusevica (pēta etniskos konfliktus), Stuart M. Seldowitz, Charge d’Affaires, a.i., tad Ieva un Mr. Ryan Roberts, Assistant Public Affairs Officer. Par otro un trešo bildi tad jau var saskaitīt, kurš ir kurš.

Šogad Fulbraita pētnieki pavisam ir četri, bet tiem otriem diviem dokumenti bija nokārtoti ātrāk, tāpēc viņu šajā reizē nebija klāt. Pirmais jau esot devies uz Ameriku.

Tā nu bija iznācis, ka Voldemāra un Andra aviobiļetes mums mājās uz galda stāv jau labu brīdi, bet Ieva pie savējām tika tikai piektdien (izlido svētdien). Bet nu viss ir kārtībā un lidojumu grafiks izskatās šādi:

Ieva - projām dodas 26.augusta pēcpusdienā (14:05) - vispirms ar Lufthansu uz Frankfurti, tad ar United Airlines - vispirms līdz Sanfrancisko, tad tālāk uz Sietlu. Galā būs 27.augusta 0:22. Sagaidīt solījušies turienes latvieši Keires. Pie viņiem domāts pārnakšņot (cik nu tās nakts būs palicis) un tad doties uz Parklandi, kur izvietota universitāte un plānota pastāvīgā dzīvošana.

Voldemārs un Andris projām dodas 6.septembrī (13:05) - vispirms ar AirBaltic līdz Kopenhāgenai, tad ar SAS tieši uz Sietlu.

Tik lielu starpību Ievas un vīriešu ierašanās laikiem paši nebijām gribējuši, tā sanāca. Domājām visi septembra sākumā vai augusta pašās pēdējās dienās projām doties, taču:
- biļetes lidojumam 6.septembrī bija BŪTISKI lētākas nekā citos datumos. Un, ja par savu naudu 2 biļetes jāpērk, tad vairākiem simtiem latu ir nozīme;
- kad bijām jau "vīriešu biļetes" nopirkuši, no ASV atnāca ziņa, ka universitāte Ievu vēlas redzēt jau 27.augustā...

Ar atpakaļlidošanu arī būs interesanti: datums ir viens - Latvijā atgriežamies 30.aprīlī, bet aviokompānijas un reisi atkal atšķirīgi. Tātad - laimīgie sagaidītāji kārtīgi varēs pa lidostu padzīvoties:

Ieva - United Airlines-Lufthansa - Rīgā plānots ielidot 13:25
Voldemārs un Andris - SAS-AirBaltic - 17:25.
Bet tas vēl ir tālu.

1 komentārs:

bedrisnieki teica...

Hai! Ir jau otrdienas rīts,gaidām kaut ko jaunu,bet nevaram sagaidīt! :) Tagad visos jaunajos žurnālos raksti par Fulbraita stipendiju - jaunajā Unā, Ievā.. Labi, gaidām jaunumus! :)