trešdiena, 2008. gada 21. maijs

Noni - nākotnes produkts veselībai!

Piedzīvojumu aprakstu sēriju par astoņos mēnešo piedzīvoto ASV gribam nobeigt ar virsrakstā minēto atziņu un vēl paveikt kādu labu darbu, sniedzot informāciju par NONI tiem lasītājiem, kuriem būtu svarīgi zināt par šī augļa unikālajām īpašībām vai kuri grib par to uzzināt mazliet vairāk. Mūsu ticība NONI nostiprinājās tieši Amerikā. Daudz informācijas par to guvām apmeklējot Havaju salas, kur šis augs ir sastopams. Nelielu aprakstu par NONI esam jau ievietojuši vienā no iepriekšējiem aprakstiem un to var apskatīt šeit. Vēl nedaudz informācijas par NONI un dažas noderīgas saites var atrast ielūkojoties Ievas wikistratā.

Kas ir NONI?
NONI ir viens no daudzajiem krūmauga Morinda citrifolia nosaukumiem, ko lieto Polinēzijas (Polinēzija – Klusā okeāna salu grupa, kas ģeogrāfiski aprakstāma kā trijstūris, kura stūros atrodas Havaju salas, Jaunzēlande un Lieldienu salas) iedzīvotāji. Pateicoties spēcīgai sakņu sistēmai, šis augs dažreiz sasniedz koka izmērus. Par auga Morinda citrifolia dzimteni tiek uzskatīta Polinēzija. Pēdējā laikā šo augu sāk izplatīties arī citur pasaulē.

Pirms tūkstoš gadiem drosmīgi jaunu zemju atklājēji devās pasaulē milzīgās kanoe laivās, lai mērotu tūkstošiem kilometru. Visbeidzot šie pasaules atklājēji apmetās Taiti salās. No šīm salām arī ir cēlies stāsts par neparastu augu, kas nes svētību cilvēkiem. Kad pirmie polinēzieši devās ceļā, lai apgūtu jaunas zemes, viņi veda līdz no saviem dieviem saņemtu dāvanu un ticēja, ka tā nodrošina ilgu mūžu un veselību. Braucot no salas uz salu savās šaurajās kanoe, polinēzieši nedēļu vai divas pārtika tikai no grubuļainam kartupelim līdzīgajiem augļiem. Tas gan remdēja viņu izsalkumu un slāpes, gan deva spēku airēt, gan glāba no saules apdegumiem. NONI augļus izmantoja tautas medicīnā, lai mazinātu drudzi, caureju, sāpes un dziedētu brūces. NONI augs joprojām ir polinēsiešu lepnums, pārmantots no paaudzes uz paaudzi, kā neatņemama šo ļaužu kultūras sastāvdaļa.

Šodien kompānija Tahitian Noni International ir izveidojusi sadarbību ar šo pirmo pētnieku pēcnācējiem, lai iepazīstinātu pasauli ar seno Dieva dāvanu cilvēkiem, par ko polinēzieši zina jau paaudzēm, bet pārējā pasaule aptuveni desmit gadus. Tahitian Noni International ir izveidojis un apgādā ar zinātniskām iekārtām specializētu NONI izpētes laboratoriju . Tajā strādā zinātnieki no visas pasaules un ir veikuši zinātniskus pētījumus par šo fantastisko produktu, konstatējot, ka NONI sulai piemīt antibakteriālās, pretiekaisuma, pretsāpju, prettūskas un pretvēža ārstnieciskas īpašības. NONI augļa sula stimulē gludās muskulatūras aktivitāti un ir apveltīta ar pretalerģisku efektu, kā arī ar pretsāpju un trankvilizējošām īpašībām. Bet pasaules ievērību NONI ieguva pateicotos auglī atklātajam prokseroīnam. Organismā zarnu traktā prokseronīns pārveidojas par kseronīnu. Kseronīns ir dabīgs alkaloīds, kas nodrošina organismā olbaltumvielu normālu telpisko struktūru un uzlabo to funkcionālās darbības. Kseronīna nepietiekamības gadījumā tiek traucēta olbaltumvielu struktūra un sāk parādīties dažādas veselības problēmas. Kseronīna rezerves organismā neveidojas, jo organisms to izmanto vienā acumirklī, uzreiz pēc izstrādāšanās. Nepieciešamā kseroīna daudzuma nodrošināsanai nepieciešams prokseroīns. No visiem zināmajiem pārtikas produktiem tieši NONI sula ir bagātākais prokseroīna avots.

Tahitian Noni International ir pirmais NONI sulas dzēriena ražotājs, kā arī pirmais, kas reģistrējis NONI produktu Eiropā (05.06.2003.) un saņēmis atļauju to tirgot vai izplatīt Eiropas Savienībā kā jauno/funkcionālo pārtiku, tā ir oficiāli reģistrēta arī izplatīšanai Latvijā un atrodama PVD reģistrā.

Tahitian Noni Sulas dzērienā ir 89% NONI sulas un 11% melleņu un vīnogu sulas maisījuma - lai uzlabotu garšas īpašības (ir iespējams saņemt apliecinošus dokumentus). Šodien NONI sulas izstrādājumus gatavo un tirgo arī citas firmas. Iegādājoties NONI sulas izstrādājumus ir svarīgi iegūt pārliecinošus pierādījumus cik procentu NONI sulas ir šajā produktā. Amerikā (tagad arī Latvijā) tiek tirgotas NONI sulas versijas, uz kura etiķetes rakstīts "Noni sula", bet rūpīgāk izpētot etiķeti var atrast vai no norādi, ka tā sastāvā ir 30% vai vēl mazāk NONI sulas. Latvijā pārdošanā mēdz būt ražojumi, kuros ir uzrādīts 100% vai tam tuvs NONI sulas sastāvs, bet laboratorijas mērījumi to nav apstiprinājuši, un nekādu dokumentu par šī izstrādājuma sertifikāciju vai reģistāciju nav.

Cilvēki mīl NONI sulu. Gan pasaules slavenības, gan zināmi sportisti un vienkārši cilvēki, kam rūp sava veselība ļoti augstu vērtē NONI sulu. Viņi to pamēģina un sāk lietot tādēļ, ka tā patiešām darbojas.

„Es sāku dzert NONI sulu un pēc dažām nedēļām novēroju, ka mana izturība kļuva labāka un manas spējas labi spēlēt basketbolu ceturtās ceturtdaļas beigās bija uzlabojušās. Esmu priecīgs, ka to pamēģināju! Tagad tā ir svarīga daļa manā treniņu režīmā.”
Chauncey Billups, Detroitas Pistons (NBA) saspēles vadītājs, 2006. gada NBA All-Star spēlētājs un 2004. gada NBA Finālu vērtīgākais spēlētājs


„NONI sula ir mans veselības un skaistuma noslēpums. Esmu šo sulu dzērusi kopš man bija 14, un kad man priekšā ir gara diena šī sula ir tā lieta, bez kuras es nevaru dzīvot.”
Miranda Kerr, austrāliešu supermodele

„Dzeru NONI sulu kopš 2005. gada un esmu ļoti pārsteigta par tās iedarbību. Par spīti ceļošanas un sacensību stresam es jūtos vesela un enerģijas pārpilna. Tagad man sula ir nepieciešama; tā ir svarīga daļa manā ikdienas uzturā. ”
Evi Sachenbacher, 2002. un 2006. gada Olimpisko spēļu medaļniece distanču slēpošanā.


Kā lietot NONI sulu? Katram sulas lietotājam jāzin, ka Tahiti Noni Sula nav ķīmiski veidots medikaments, bet gan dabisks produkts. NONI auglis ir un paliek vienkārši ēdams auglis, kuru ikviens var ēst, cik lien. Ikviens var dzert arī šī augļa sulu bez riska iedzert par daudz. Vien der zināt, ka profilaksei pietiek ar 30 ml sulas dienā, lai organisms saņemtu visus noni labumus! Tas nozīmē, ka viena litra sulas Jums pietiks veselam mēnesim.
Dzert NONI sulu var jebkurā diennakts laikā - tikai pieejiet pie ledusskapja un iedzeriet malku. Tai nav nekādas negatīvas iedarbības un to droši var lietot kopā ar medikamentiem. Sulas lietošana jebkādos daudzumos ir pilnīgi nekaitīga un neveido nekādu atkarību. NONI nav zāles, kas paredzētas slimību ārstēšanai bet gan lielisks dabisks produkts kas uzlabo un nodrošina ilgstošu veselību!

Pieaugušam cilvēkam ieteicamā deva ir 30 - 90 ml sulas dienā aptuveni 15 minūtes pirms brokastīm vai vakariņām. Organisma profilaksei pietiek ar 30 ml Tahitian Noni Sulas dienā, bet ja lietotāja vecums pārsniedz 40 gadus, katru dienu būtu jāizdzer vairāk - līdz 60 ml sulas. Ja lietotāja organisma funkciju darbībās ir traucējumi, ieteicams lietot 90 ml dienā vai lielāku daudzumu Tahiti Noni Sulas. Regulāra NONI sulas lietošana jūtami uzlabos pašsajūtu un paaugstinās Jūsu enerģiju jau pēc dažām dienām, bet manāmi veselības stāvokļa uzlabojumi būs jūtami pēc vairāku mēnešu NONI sulas lietošanas. Piemēram, holesterīna līmeņa normalizēšanai organismā, ir ieteicams izdzert 80 - 120 ml sulas katru dienu. Uzlabojumi būs jūtami pēc 1 - 3 mēnešiem.

Kā var iegādāties Tahitian Noni Sulu? Lielveikalos to nepārdod. Iegādāties Tahitian Noni Sulu var divos veidos:

1) no Tahitian Noni International reģistrēta lietotāja vai konsultanta

2) katrs pats var reģistrēties Tahitian Noni International, iegādāties sulu tieši no vairumbāzes Vācijā un saņemt sulu mājās, kur to piegādās kurjerpasta kompānija UPS piecu darba dienu laikā.

Parasti cilvēki vispirms vēlas sulu nogaršot un paši pārliecināties par tās pozitīvo iedarbību, tālab dažas pirmās pudeles iegādājas no konsultantiem, bet pēc tam izvēlas tik ērto reģistrāciju un sulu pašu lietošanai iegādājas paši - kad un cik nepieciešams.

Ja rodas papildu jautājumi par NONI vai par Tahitian Noni Sulas iegādāšanās iespējām, droši jautājiet mums, izmantojot sekojošos sazināšanās līdzekļus:

Ieva Kalve tālr. 29462627 vai elektroniski - kieva@apollo.lv
vai
Andris Kalve tālr. 26410105 vai andrisk@mail.deac.lv

Paskaidrosim un palīdzēsim ar prieku, jo paši par NONI vērtīgumu esam pārliecinājušies un no sirds varam to ieteikt ikvienam.

Nav komentāru: